Šaj Gildžes Aleksander (©AFP)
Šaj Gildžes Aleksander (©AFP)

'Skromni' Šaj razbio Pelikanse, Holmgren ga nahvalio: Ovo ovde je MVP!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 06:40

Oklahoma za razliku od prvog meča bez ikakve drame izašla na kraj sa Nju Orleansom - 124:92.

E, to je prava Oklahoma! Lider Zapadne konferencije razbio je Nju Orleans u drugom meču osmine finala plej-ofa NBA lige i tako došao na pola puta do naredne runde - 124:92.

Za razliku od prethodnog meča, u kojem su se nadali brejku do samog kraja utakmice, košarkaši Pelikansa su večeras u Pejkom centru od samog starta uvideli da nemaju šta da traže protiv jednog od favorita za osvajanje prstena. Makar ne na njegovom terenu, gde je od starta 2024. godine izgubio samo tri utakmice (Minesota, Indijana, Hjuston).

Izabrane vesti

Košarkaši domaćeg tima su iz svake od četvrtina izlazili sa dvocifrenom prednošću, ali su tek u poslednjoj, kada su se gosti praktično predali, nagazili papučicu za gas i pregazili rivala.

Kao i u prvom meču dva tima odigranom pre tri noći blistao je Šaj Gildžes Aleksander, jedan od dvojice protivkandidata Nikoli Jokiću u borbi za MVP nagradu. Kanadski reprezentativac je ubacio 33 poena (13/19 iz igre, 3/5 za tri poena), a upisao je i još pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte.

"On je previše skroman da bi to rekao, ali ovo ovde je MVP. Moraću da kažem to umesto njega jer on neće", izjavio je Čet Holmgren posle utakmice pokazujući na Gildžes Aleksandera.

Sam Holmgren takođe je odigrao vrlo dobru partiju. Krilni centar Oklahome bio je prvi 'asistent' Gildžes Aleksanderu doprinevši pobedi sa 26 poena (9/13 iz igre), sedam skokova, dve blokade i jednom asistencijom. Džejlen Vilijams zabeležio je 21 poen, sedam asistencija i pet uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili i preostala dvojica košarkaša iz startne petorke Luguenz Dort (15) i Džoš Gidi (13).

Pelikanse nikako nije služio šut sa distance, ubacili su samo sedam od 26 trojki, od kojih su četiri delo Herberta Džonsa koji je meč završio sa 18 poena. Toliko je dodao i Brendon Ingram, dok je Jonas Valančijunas ubacio jedan više.



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofNju Orleans PelikansOklahoma Siti TanderŠaj Gildžes AleksanderČet Holmgren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara