""
""

Španci se kockali, Gasol i Rubio slomili Nigeriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.08.16. | 02:00

Bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon postigao 12 poena

Malo je nedostajalo da košarkaška reprezentacija Španije izvrši sportsko samoubistvo i doživi treći poraz na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Ipak, uspela je Crvena furija da savlada Nigeriju sa 96:87 (25:11, 18:30, 22:25, 31:21) u trećem kolu B grupe.

Izabrane vesti

Ko zna kako bi se stvari odvijale da svemoćni Pau Gasol nije preuzeo sve u svoje ruke. Iskusni as utakmicu je završio sa 16 poena.

Španci su u drugoj i trećoj deonici dozvolili Nigerijcima da se potpuno vrate u meč posle relativno lako i ubedljivo dobijene prve četvrtine.

Izgleda da se neka nesigurnost uvukla u redove aktuelnog prvaka Evrope posle dva uvodna poraza na Igrama. Uspela je, međutim, Furija da se podigne u poslednjoj četvrtini i odbrani pobedu.

Ovim trijumfom Španci su ipak zakoračili ka četvrtfinalu, a do kraja takmičenja u grupi ostalo im je još da odmere snage sa Litvanijom i Argentinom.

Riki Rubio ubacio je 15 poena, a Rudi Fernandez dodao je na to još 13 poena. Kod Nigerijaca najbolji je bio Čemberlen Oguči sa 24 poena, a 12 je postigao bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaRudi FernandezRio 2016Riki RubioPau GasolOI Rio 2016.Nigerijakošarkaška reprezentacija ŠpanijeEvropaDžoš Akojon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara