Foto: twitter.com/cabboficial
Foto: twitter.com/cabboficial

Spisak Argentine za Tokio: Trojica iz NBA, desetorica srebrnih iz Kine, među njima i Luis Skola

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 17:34

Selektor Serhio Ernandez objavio spisak igrača za početak priprema

Argentina je kao finalista Svetskog prvenstva direktno obezbedila plasman na Olimpijske igre, gde će u okviru Grupe C igrati sa selekcijama Španije i Japana, kao i pobednikom kvalifikacionog turnira u Kaunasu. Sa pripremama će viceprvaci sveta krenuti od 27. juna, ali je selektor Serhio Ernandez već saopštio spisak igrača na koje će računati na početku. Čak 10 košarkaša koji su došli do srebra u Kini pre dve godine nalazi se na spisku, a tu je i pet novajlija.

Luis Skola će sa kapitenskom trakom predvoditi Argentinu i u Japanu, a očekuje se da se posle Olimpijskih igara povuče iz reprezentacije. Tu su i Fakundo Kampaco, koji bi mogao da preskoči početak priprema kako je sa Denver Nagetsima izborio plasman u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Gabrijel Dek i Luka Vildoza su poprilično napredovali od Mundobasketa, pa su se tokom tekuće sezone izborili i za ugovore u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

Među novajlijama je i talentovani bek Barselone Leandro Bolmaro, kojem se predviđa NBA karijera, možda već od sledeće sezone (Minesota ima pravo na njegove usluge).

Selektor Ernandez je istakao da je želeo da sastavi ekipu koja može da se takmiči na najvišem nivou, ali i da ukaže priliku mladim igračima koji bi mogli da nose reprezentaciju u narednih 10 godina.

"Sastavio sam spisak iz kojeg možemo da dobijemo izuzetno takmičarski nastrojenu ekipu, ali u isto vreme imamo i nekoliko igrača koji bi mogli da budu u državnom timu u narednih 10 godina. Nastavljamo istim putem kao i prethodnih godina".

Na spisku je i 18-godišnji Huan Fernadez iz Fuenlabrade, ali on neće početi pripreme sa ekipom u Las Vegasu, već će se za mesto na Olimpijskim igrama boriti kroz nastupe na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

Argentinci će u Las Vegas stići 26. juna, radiće u Nevadi do 16. jula, dan kasnije putuju za Japan, gde će 18. jula ući u Olimpijsko selo. U Gradu greha Gaučosi će odigrati četiri prijateljske utakmice, a protivnici će biti selekcije Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Nigerije.

SPISAK ARGENTINE ZA OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU

Plejmejkeri: Fakundo Kampaco (Denver), Nikolas Laprovitola (Real Madrid), Luka Vildoza (Njujork)

Bekovi: Nikolas Brusino (Saragosa), Leandro Bolmaro (Barselona)

Krila: Gabrijel Dek (Oklahoma), Patrisio Garino (Žalgiris), Huan Pablo Vaulet (Manresa), Maksimo Fjelerup (San Lorenco)

Krilni centri: Luis Skola (Varese), Huan Fransisko Fernandez (Fuenlabrada)

Centri: Markos Delija (Trijeste), Tajavek Galici (Instituto), Lautaro Bera (Obras), Fransisko Kafaro (Virdžinija)



tagovi

ArgentinaOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Luis SkolaFakundo KampacoSerhio ErnandezGabrijel DekLuka VildozaPatrisio GarinoNikolas Laprovitola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara