Screenshot - euroleague.net
Screenshot - euroleague.net

STATISTIKA - CRVENA ZVEZDA: Šteta što 13 trojki iz 26 pokušaja nije bilo dovoljno za pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 22:06

Zaslužili su crveno-beli da se iz Istanbula vrate sa celim plenom u rukama, nedostajalo je malo sreće

Kakav meč u Istanbulu. Košarkaši Crvene zvezde su bili na pragu senzacije, ali ih je sa linije penala u poslednjim sekundama srušio Vasilije Micić. Pogocima srpskog plejmejkera prethodila su dva promašaja Nikole Kalinića sa crte, te je Zvezdin lider propustio idealnu priliku da crveno-belima donese ogroman trijumf (83:84). Velika šteta, s obzirom da je Zvezda odigrala sjajan meč, o čemu svedoče i brojke.

Ubacili su puleni Dejana Radonjića 13 šuteva van linije za tri poena, promašili još toliko, što ukazuje da su gađali sa sjajnih 50 odsto uspešnosti. Po tri trojke postigli su Kalinić, kapiten Branko Lazić i Nikola Ivanović. Nijednom ove sezone nisu bili tako precizni u Evroligi.

Izabrane vesti

Interesantno je da su izveli samo 11 bacanja, promašili tri, od čega dva ključna u poslednjim trenucima nije uspeo da realizuje Kalinić. Za dva je moglo preciznije - 18:44 (40,9 odsto).

Imala je Zvezda i kontrolu skoka. Pre svega zahvaljujući Kuzmiću. Centar srpskog šampiona je pokupio 11 lopti pod obručima, četiri u napadu. Isti broj ofanzivnih skokova ubeležio je i Stefan Lazarević, a crveno-beli su na kraju imali 14 skokova u napadu i još 22 u odbrani - skupa 36, osam više od rivala.

Sa 17 asistencija takođe je bila bolja od Efesa (16), a imala je jednak broj izgubljenih lopti (10). Statistika pokazuje da je Zvezda odigrala odlično i da može da bude ponosna na izdanje u Sinan Erdemu.


tagovi

KK Crvena zvezdaAnadolu Efesstatistika

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara