Nikola Tanasković (Foto: ABA League/Igokea/Nikola Vuruna)
Nikola Tanasković (Foto: ABA League/Igokea/Nikola Vuruna)

Tanasković vodio Igokeu do treće vezane pobede u ABA ligi, Cedevita Olimpija pala u drugom poluvremenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 19:23

Posle poraza od Crvene zvezde na premijeri, sastav Vladimira Jovanovića niže dobre rezultate

Košarkaši Igokee su u četvrtom kolu ABA lige dočekali Cedevitu Olimpiju i posle odlične igre u drugom poluvremenu upisali treći trijumf u novoj sezoni regionalnog takmičenja. Ljubljančani su uglavnom bili bolji u uvodnih 20 minuta, delovalo je da posle lošeg starta polako podižu broj obrtaja, ali iskusni sastav Vladimira Jovanovića je već krajem druge četvrtine najavio gostima da se neće dobro provesti, da bi u nastavku uspostavio kontrolu i slavio 83:72.

Ekipu iz Laktaša je do nove pobede predvodio Nikola Tanasković, koji je za 22 minuta ubeležio 15 poena, pet skokova i tri asistencije (indeks 22). Još jednom je odličan bio i Edin Atić sa 12 poena i osam asistencija, a ovaj dvojiac ispratili su Dragan Milosavljević i Marko Jeremić sa po 12 poena. U timu čak i nije bilo odličnog Amerikanca Stefana Mudija, što dodatno daje na težinu nove pobede prvaka Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

U ekipi Simonea Pjaniđanija očekivano su se ponovo izdvojili Džastin Kobs i Jaka Blažič. Amerikanac sa crnogorskim pasošem je pored 16 poena imao i šet asistencija, dok je Blažič dodao samo poen manje. Ipak, ovoga puta su imali podršku i u Šonu Džonsu koji je došao do dabl-dabla sa 10 poena i čak 15 skoova.

Igokea je tako sa učinkom 3-1 došla do druge pozicije na tabeli makar privremeno, dok je Cedevita Olimpija doživela drugi poraz, nakon što je dosad pala samo u Beogradskoj Areni protiv Crvene zvezde (savladala Megu i Split). Utisak je da je pred Pjaniđanijem još mnogo posla, dok je Jovanović vrlo dobro skockao ekipu iz Laktaša i zasada beleži sasvim dobre rezultate.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

18.00 Split - Borac Mozzart 75:61 (47:37)

/Perković 21 - Uskoković 15/

Budućnost - Cibona 93:85

/Ros 16 - Aranitović 16/

Subota

Krka - Zadar 75:88

/Stergar 23 - Božić 24/

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72

/Tanasković 15 - Kobs 16/

21.00 Studentski centar - Mornar

Ponedeljak

18.00 FMP - Crvena Zvezda

20.00 Mega - Partizan




tagovi

IgokeaCedevita OlimpijaVladimir JovanovićNikola Tanasković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara