Milan Tomić
Milan Tomić

Tomić: Odžo povređen igrao 31 minut, Riversu treba vremena, Simanić moja odluka

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 20:46

“Riversu je ovo bila prva utakmica, još derbi”, dodaje trener crveno-belih

Pobeda kao odgovor na Partizanov trijumf u Kupu Radivoja Koraća, ali svestan je Milan Tomić da Crvenu zvezdu tek čekaju pravi izazovi u finišu sezone, pa ne leti u oblake, već posle večitog derbija u 20.  kolu Jadranske lige trezveno analizira situacija.
Utakmica je bila pravi derbi. Nisam zadovoljan igrom. Ako pogledate statistiku ima mnogo igrača sa minusom. Najvažnije  je da smo dobili. Svi znamo  koliko svima to znači. Moramo  dosta da radimo da bismo bili još bolji“,  bile su prve Tomićeve impresije.

Suprotno nekom uobičajenom maniru, mada na insistiranje novinara, Tomić se ovog put osvrnuo i na učinke nekih pojedinaca. Pohvale je zaslužio Majkl Odžo koga je Zvezda obilato koristila u napadu.
Čestitao bih Odžu, igrao je sa povredom zgloba. Nije trenirao poslednja dva dana, odradio je četvrtinu treninga,  a odigrao je 31 minut. Čestitao bih mu na požrtvovanju. Bio je dobar i u napadu i u odbrani“.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Kej Si Rivers nije impresionirao u debiju za crveno-bele, ali…
Prva utakmica za njega, još derbi, bilo je teško odigrati. Promašio je dva penala. Iskusan igrač koji će nam  pomoći. Treba malo vremena“, smireno će Tomić.

Zašto Boriša Simanić nije ni ulazio na parker?
To je bila moja odluka. Ova utakmica je bila  možda i previše za njega u ovom momentu“.

Uostalom, verovatno će vrlo brzo crveno-beli imati novu šansu da se odmere sa večitim rivalom, pošto su večerašnjom pobedom skoro sigurno zakazali polufinalne okršaje sa Partizanom u ABA ligi. Ima i onih koji makijavelistički smatraju da bi Zvezdi možda bilo bolje da je izgubila i onda pokušala da Budućnost – po mnogima najkvalitetniji tim Jadrana – eliminiše u seriji na dve dobijene utakmice, a ne u tri, na koliko se igra finale.
Igramo sve utakmice da dobijemo. Prvi smo na tabeli, da, ali ne možeš da igraš protiv Partizana da izgubiš. Nisam siguran da tu bilo kada može da bude kalkulacija. Dođite na moje mesto pa kalkulišite“, jasan je Tomić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara