Topić i Janković
Topić i Janković

Topić: Imamo problem s Jankovićem

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.05.18. | 22:53

„Cele godine se borimo sa njegovim temperamentom i odlukama. Trudimo se da mu predočimo neke stvari“, kaže trener Zvezde koji je pohvalio svog prvotimca

Trener Crvene zvezde Milenko Topić ocenio je da je Stefan Janković bio iks faktor u pobedi nad Partizanom (81:73) i plasmanu u finale Superlige

Čestitao je svom timu, ali i večitom rivalu na borbi uprkos svim problemima sa kojima su se suočili u ovoj seriji.
"Oni su odigrali muški i snažno, kako samo oni znaju. Dali su maksimum. Mi smo bili slabiji u odnosu na prvi meč. Na to je uticala i agresivnost Partizana. Brzo smo ušli u probleme s faulovima. Morali smo da menjamo način igre. Partizan s ovim problemima i rosterom nije izdržao do kraja, naša duža klupa došla do izražaja. I kod nas četvorica nisu igrali zbog povreda i ti problemi prete da postanu hronični. I Tejlor imao kontuziju od prvog meča. Jankovića smo čuvali, i on je imao problem. Zablistao je u poslednjoj četvrtini i prelomio meč. Večeras nismo uspeli da zaustavimo Gosa, dao nam 15 poena u prvom poluvremenu. U oba meča smo ipak nadskočili Partizan", istakao je Topić.

Izabrane vesti

Na pitanje kako komentariše neke Jankovićeve temperamentne odluke i poteze večeras stigao je zanimljiv odgovor.
"Cele godine se borimo sa njegovim temperamentom i odlukama. Trudimo se da mu predočimo neke stvari. Imamo taj problem, došao je iz druge kulture. Bio je i neki iks faktor kad smo gubili sa devet razlike, uz Ročestija. Pred meč se dogovorili da igramo smireno i polako, a bez potrebe smo ušli u jurnjavu i nervozu", podvlači Zvezdin strateg.

Na pitanje koga želi u finalu Topić odgovara:
"Ne znam ni kakva su pravila. Ako prođe FMP, da li ćemo imati prednost domaćeg terena. Nezgodni su protivnici ko god da dođe", zaključio je trener Crvene zvezde.

Foto: MN press


tagovi

Milenko TopićStefan Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara