Trinkijeriju igraju leptirići u stomaku: Pobeda u derbiju kao kajmak na pljeskavici

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.11.18. | 14:49

„Ovo je za mene bajka“, kaže trener Partizana, uz opasku da su ga navijače Zvezde lepo dočekali

Tri uzastopna poraza. Dva od po četiri i jedan od osam razlike. To je iza Partizana, a ispred je utakmica koja, ukoliko se dobije, briše sve mrlje iz dosadašnjeg dela sezone.

Zna to i Andrea Trinkijeri, te sa pijatetom govori o večitom derbiju, prvom otkako je seo na klupu crno-belih, zbog čega mu treperi glas u osvit meča sa Crvenom  zvezdom (subota, 17.00, TV Arenasport 1).
Ako si u košarci, sanjaš da budeš na klupi za utakmicu Panatinaikos – Olimpijakos ili Partizan – Crvena zvezda. Ako bi neko trebalo da napravi film o derbiju u košarci to je to. Nema treće“, uzbuđen je italijanski strateg pred okršaj u devetom kolu ABA lige. „Dosta sam priča čuo, neke su kao bajke, želim da doživim to. Uživaću, bez dileme, zato što će mi to biti prvi u nizu derbija, a želim da uživam svake sekunde kako bih jednog dana mogao da ispričam deci šta znači kad sediš na klupi u Pioniru tokom utakmice Partizan – Zvezda. To mi je važno“.

Izabrane vesti

Još je važnije kako će Parni valjak izgledati na parketu. Odnosno, kakav će utisak ostaviti na publiku kad ga bude napuštao...
„Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet, šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici".

Osetio je da grad diše za košarkaški spektakl.
Prethodnih sedmica sam imao iskustva i sa Grobarima i sa zvezdašima. Ovaj derbi je više od igre, ali nije rat, jer je u zezanju gušt. Navijači zvezde su me lepo dočekali, rekli su mi „srećno, ali ne u subotu“, a meni je svaki trenutak do utakmice uživanje“.

Duel u Pioniru biće sudar ekipa ranjenih u poslednjoj rundi Evrokupa, ali i timova koji su totalno drugačije počeli sezonu u regionalnom takmičenju.
„Zvezda je iskusna, talentovana i „duboka“ ekipa. Nema poraz u ABA ligi, a mi imamo četiri. Ona je favorit, ali ako postoji jedna utakmica gde ne onaj ko nije favorit ima nešto više šansi to je derbi. Hoće či to biti dovoljno za trijumf znaćemo oko 19 sati sutra. Detalji su važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, zato je potrebna koncentracija. Moramo da budemo pametni, ima još dosta stvari koji mogu da se desi, potrebna nam dobra, čvrsta i energična utakmica“.

Trener Partizana bio je izuzetno opušten na konferenciji za medije, pa je novinare nasmejao sledećim rečima:
„Todorić, Lončar, Dalipagić, Miško Marić i Šilobad. To nam je petorka za sutra. Rekao sam im taktiku, ali su mi kazali da nije potrebno, znaju oni sami“.

Na pitanje da uporedi atmosferu italijanskih derbija, kad se sretnu lokani rivalim, Kantu, Vareze i Milano, sa onim što ga čeka sutra, odgovor je prevagnuo na stranu srpske svetkovine.
Bilo je fantastično vreme u Italiji, ali je sve manje. Ovde, ili si crno-beli ili cvreno beli. Ovde je sve puta nešto, zato je ovo za mene bajka“, zaključio je Andrea Trinkijeri.

 


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara