Trinkjeri iz prve ruke - košarkaški znalac, sjajan motivator, ljubitelj kajmaka i čovek koji će ti reći da za kaznu kupiš picu celoj ekipi

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.11.18. | 08:32

„Ume uvek da napravi lepu atmosferu u ekipi, drži dobre motivacione govore... Sećam se da je pred početak nekog plej-ofa doneo jedan plakat, na kojem je bilo nacrtano valjda neko sunce i poruka mi rastemo“, kaže Vladimir Micov za naš sajt

Andrea Trinkjeri izazvao je pravi košarkaški zemljotres u Srbiji dolaskom na klupu Partizana, a iako se o njemu dosta toga već zanimalo nas je i šta o njegovom radu, ali i ličnosti kaže neko od igrača sa ovih prostora sa kojima je sarađivao u prošlosti. Tim povodom razgovarali smo sa Vladimirom Micovom, koji je igrao za italijanski Kantu baš tih godina kada je Trinkjeri napravio prvo ozbiljan trenerski uspej na velikoj košarkaškoj sceni.
„Čujemo se često, ostali smo prijatelji, znam da je u prethodnom periodu bio bez posle, išao je i u Ameriku da gleda treninge, a onda se i odmorio. Znam da je imao više ponuda, ali sezona je počela i pretpostavljam da je već kod Trinkjerija bilo i malo nervoze zbog toga“, rekao je Micov u razgovoru za MOZZART Sport.

Iskusni srpski internacionalac preneo je prijatelju šta može da očekuje u Beogradu, mada ističe da su Trinkjeriju već dobro poznate mnoge stvari od kojih neke nemaju veze samo sa košarkašim terenima.
„I pre nego što je potpisao rekao sam mu koje su prednosti i mane rada u srpskoj košarci. Voli on Beograd, pogotovo našu hranu, stalno sam ga ’zezao’ jer mi je non stop tražio da mu odavde donosim kajmak. Da mu to uvek bude pri ruci. Kad god smo bili u Beogradu, vodio sam ga na pljeskavicu sa kajmakom“.

Izabrane vesti

Vest da beogradski klub, posle ostavke Nenada Čanka želi da angažuje Trinkjerija u prvom trenutku je u dobrom delu javnosti dočekana kao klasično spekulacija, više kao plod mašte medija.
„Stvarno je svima delovalo nerealno, ali očigledno da je uprava Partizana odradila dobar posao. Njegova prednost je svakako ta što priča naš jezik, a realno je očekivati da Trinkjerijev dolazak razbudi ekipu“, naveo je Micov koji pruža sjajne partije ove sezone u dresu Armanija. 

I sam Italijan je na startu poručio navijačima da nije Hari Poter, a naš sagovornik smatra da je potrebno da dobije vreme i strpljenje.
„Nema on čarobni štapić, mora sve da ide polako. Vidim da je potpisao ugovor na tri godine i to je pozitivno za Partizan. Ne treba zaboraviti da ovo nije onaj Partizan koji je igrao Evroligu. Nadam se da će imati dobre rezultate sa crno-belima. Njegov dolazak će biti dobar i za celu Jadransku ligu“.

Dobro pamti Micov kako je uopšte i došlo do saradnje sa Kantuom pre ravno osam godina.
„Sećam se da sam bio u Laboralu, pa sam raskinuo ugovor sa njima, a on me je zvao na preporuku Jasmina Repeše. I tada je pominjao ćevape i kajmak... Iskreno, ja tada nisam znao mnogo o italijanskoj ligi, niti kakav je Kantu“.

Proveo je Micov dve sezone u dresu Kantua, Trinkjeri je tamo izgradio vrlo uspešan sistem s obzirom na budžet kluba.
„Išli smo postepeno i gradili rezultate. Prvo smo ušli u plej-of, pa u Evrokup, zatim smo igrali finale kupa, pa plej-ofa i plasirali se u Evroligu. Sada kada vidim tu ekipu, pa stvarno niko od nas tada nije imao neko košarkaško ime. Bio je Denis Markonato, ali mu je već prošao zenit karijere. Jedan od njegovih najvećih kvaliteta je što ume da izvuče maksimum iz svakog igrača i da ga stavi u funkciju ekipe“.

Kako kaže Micov, ono po čemu je Trinkjeri takođe poznat je što ume da pronađe žicu igračima i stvori dobru „hemiju“.
Takođe, ume uvek da napravi lepu atmosferu u ekipi, drži dobre motivacione govore... Sećam se da je pred početak nekog plej-ofa doneo jedan plakat, na kojem je bilo nacrtano valjda neko sunce i poruka mi rastemo. Jednostavno, obraća pažnju na sve detalje, ali nikada nije bio naporan“, istakao je srpski košarkaš.

Čak i kada je morao da kažnjava igrače, ovaj harizmatični stručnjak radio je to na način koji dobro uticao na ekipu.
„U Kantuu smo, recimo, imali neke sitne kazne kada napravimo nešto loše. Dođe, pa ti kaže - zakasnio si,  sad idi kupi picu i koka kolu za celu ekipu. Mada je i sam to često radio... a vrlo dobro zna koliko je bitna svlačionica“.

I za kraj – još Micov nije razgovarao sa bivšim trenerom otkako je ovaj preuzeo kormilo Partizana, ali ima razumevanja.
Pisao sam mu, ali mi nije još odgovorio, verujem da je prethodnih dana bio u velikoj gužvi. Biće mu potrebno vreme da se snađe, ali važno je da mu kažu gde je najbliža prodavnica sa mlečnim proizvodima, kako bi se snabdeo kajmakom (ha-ha)“, zaključio je Micov.

Foto: Star Sport


tagovi

Andrea TrinkijeriVladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara