Tomislav Zubčić (Foto: championsleague.basketball)
Tomislav Zubčić (Foto: championsleague.basketball)

U Turskoj nikad dosadno: Tofaš tukao Afjon 90 razlike

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 13:36

Samo u drugoj četvrtini postigao 54 poena, na kraju brojao do 145

Svašta može da se vidi u turskoj Superligi ove sezone. Lideri se sapliću, igraju se neverovatne utakmice, Bešiktaš tone, ali niko nije potonuo kao Afjon. Klub iz Afjonkarahisara je u velikim finansijskim problemima, raspustio je kompletan prvi tim i igra sa juniorima. Tako je izašao na megdan Tofašu i najblaže rečeno - nije se dobro proveo. Sastav iz Burse je bio nemilosrdan, pa je zatrpao koš nemoćnog rivala do vrha - 145:55.

Nezapmćen rezultat. Ovako nešto retko se viđa i u nižim rangovima širom Evrope, a kamoli u elitnim. Turska liga važi za kvalitetnu, iako su se Fenerbahče i Efes izdvojili, ali timovi poput Tofaša, Galatasaraja, Darušafake i Bešiktaša imaju kvalitet i umeju da iznenade i na međunarodnoj sceni. Ponovo je sastav iz Burse dokazao da spada u red boljih klubova u državi, ali je možda ranije mogao da povuče ručnu u okršaju sa rivalom koji je kako stoje stvari pred gašenjem. Pitanje je da li će Afjon posle ovakve blamaže uspeti i da nastavi sezonu, a tek da je završi... Mala je verovatnoća za tako nešto, iako još nije pao u opasnu zonu, mada joj sa tri pobede i 12 poraza kuca na vrata.

Izabrane vesti

Tofaš je posle prvog dela sezone na učinku 8-7 i trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli. Cilj je plasman u plej-of i ekipa je zasad na dobrom putu.

Držali su se gosti sve do polovine prvog kvartala, kada je bilo 15:15. Do poluvremena je sastav iz Burse ubacio 66 poena, primio 19. Ubacili su domaći košarkaši 54 poena u drugom kvartalu i tako otklonili sve dileme. Nisu ipak stali na kočnicu. Nastavili su da melju rivala, pa su i mlađi dobili priliku u finišu, ali Afjonu nije bilo spasa...

U demoliranju juniora iz Afjonharahisara prednjačili su Kejsi Šepard i Tomislav Zubčić sa po 21 poenom. Bivši igrač Cedevite Eldžin Kuk dodao je 20, dok je Jigit Arslan ubacio 19. Dvocifreni i Berke Bujukundžel i Emre Tanisan sa po 14 poena, dok je 11 ubacio Džeremi Simons. Od Afjonovih talenata izdvojio se Brigžehan Diril sa 14 poena, dok su po 10 dodali Husejin Dževirgen i Alp Ozbudak.



tagovi

Turska 1KK TofašTomislav Zubčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara