Vujošević: Partizan nisu Ostoja i ta ekipa! Novac mi nije potreban za presađivanje kose, nego za lečenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.03.18. | 20:35

"Ja mislim da Mijailović zna kako stoje stvari, ali da ih svesno predstavlja neistinito. On nije u zabludi, već svesno pokušava u zabludu da dovede neke druge ljude i izmanipuliše onim navijačima koji i dalje poštuju sve što sam uradio za Partizan", kaže iskusni trener

Najtrofejniji trener u istoriji košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević negirao je tvrdnje predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića da je najveći deo duga nastao u vremenu dok je on odlučivao o svemu u Humskoj. Vujošević je istakao i da nema nameru da izjednačava klub sa aktuelnim rukovodstvom i dodao da Partizan mora ponovo da vrati epitet časnog kluba.
"Ljudi koji su sada u Partizanu ne ponašaju se ni najmanje fer kada sam ja u pitanju. Novac koji se meni duguje su lični dohoci, plate, nisu to nikakve premije, niti za rezultate, niti za prodaju igrača, nego osnovne plate na koje imam potpunu moralnu, pravnu i svaku drugu osnovu za potraživanje", kaže Vujošević za Sport klub.

On smatra da je imao dovoljno strpljenja za klub koji je po presudi BAT-a dužan da mu isplati deo dugovanja od preko 100.000 evra. A to je jedan od razloga što crno-beli trenutno ne mogu da registruju nove igrače.
Iz klubu su odmah obajavili kao da ih ja sprečavam da naprave tim za ovu sezonu, a od momenta kada sam podneo tužnu oni su doveli pet, šest ili sedam stranaca. Vidite koliko sam ih ja onemogućavao i blokirao. Dok se BAT pokrene, dok se uplate sredstva, donese odluka o zabrani dovođenja igrača - to je mnogo vremena i oni su napravili kompletan tim za ovu sezonu. Oni se ponašaju kao da ja dugujem njima, a ne oni meni." 

Izabrane vesti

Vujošević je istakao da bi Mijailović trebalo da mu se obraća sa više poštovanja s obzirom na to šta je uradio za klub.
A ne da objavljuje po sredistvima javnog informisanja kada je stiglo obaveštenje od BAT, kada je podneta žalba, kada je blokiran račun, što nije bila istina. U međuvremenu oni su produžavali ugovore sa nekim igračima koji su već u klubu i pokušavaju da naprave tim koji bi mogao da funkcioniše uprkos kaznama BAT. Ja Partizan ne izjednačavam sa Ostojom i tom ekipom. Za igrače i taj stručni štab, od kada je Čanak tu, naravno da navijam.”

Aktuelni selektor Bosne i Hercegovine kazao je i da se malo toga pita oko poslovanja Partizana poslednjih godina boravka na klupi tog kluba.
Ni o transferima, ni o raspodeli novca koji su stizali od transfera, ni o donacijama. Uostalom, koga interesuju tokovi novca može lako da ih isprati i utvrdi. Ja mislim da Mijailović zna kako stoje stvari, ali da ih svesno predstavlja neistinito. On nije u zabludi, već svesno pokušava u zabludu da dovede neke druge ljude i izmanipuliše onim navijačima koji i dalje poštuju sve što sam uradio za Partizan. Pokušava da tu vezu što je moguće više oslabi.”

Ono u čemu se Vujošević slaže sa Mijailovićem je tvrdnja da je kredit uzet kod nekadašnje Marfin banke veoma loš, kao i da je potrebno da Partizan napravi sopstvenu trening halu.
"Sve je to u redu, ali treba da se gradi na zdravim osnovama, a ne maltretirajući ljude koji su mnogo toga uradili za klub i koji pretenduju da dobiju ono što su zaradili. Ja nemam rezervnu poziciju. U to vreme sam mogao da živim jer sam imao velike pare koje sam dobio od CSKA. One su u međuvremenu u dobroj meri potrošene, a posao koji radim u reprezentaciji Bosne i Hercegovine zbog zdravstvenog stanja nije ekstra plaćen. Novac ne samo da sam zaradio i zaslužio, već mi je i neophodan. Ne zbog presađivanja kose, nego za moje ozbiljno lečenje. Partizanu želim sve najbolje, ali između ostalog je dobro da vrate ono što su dužni i da povrate status časnog kluba koji vraća ono što je dužan," zaključio je Vujošević.

Foto: Starsport


tagovi

Duško VujoševićOstoja Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara