Zagrevanje za „starijeg brata“

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.18. | 11:14

FMP kreće u (ne)moguću misiju

Rasterećeno, tiho, bez pretencioznih i pompeznih najava... Ekspedicija srpskog vicešampiona kreće u pohod na četvrti trofej Kupa Radivoja Koraća! Objektivno, davno je prošlo vreme kada je FMP spadao u najuži krug kandidata za Žućkovu levicu, ali ono što popularnim Panterima niko ne može da oduzme jeste - borba.

Na otvaranju turnira, pred izabranicima Vladimira Jovanovića nalazi se nešto lakši zadatak, budući da im na crtu staje posrnuli valjevski Metalac (17.00, TV Arena Sport 1). Apsolutno svi parametri idu na ruku FMP-u: tradicija, igrački kadar, učešće u znatno kvalitetnijem takmičenju...

Izabrane vesti

Konkurisao je tim iz beogradskog predgrađa do poslednjeg kvartala ABA lige za mesto u plej-ofu, potvrdivši na taj način da u Nišu neće biti topovska hrana u projektovanom polufinalu sa "starijim bratom", Crvenom zvezdom.

Pun pogodak napravili su odgovorni sa Malog Kalemegdana u decembru, prekomandovavši dvojac Stefan Lazarević - Dragan Apić u Železnik, kao i Borišu Simanića, čija je karijera do prošle sezone imala drastičnu tendenciju pada.

Konce na parketu i dalje vuče Filip Čović, koji sa nešto više od 16 poena i 7,5 asistencija u proseku na pravi način obavlja kapitensku ulogu, a veliku pomoć u reketu ima u liku Majkla Odža. Stameni Nigerijac mogao bi da bude ključni faktor u današnjem okršaju, s obzirom da je i za mnogo ozbiljnije centre predstavljao nepremostivu prepreku na Jadranu.

Arsenalu kvalitetnih bekova pridružio se i Nemanja Nenadić koji je u više navrata znao da bude džoker iz rukava Vladimira Jovanovića. Podigao je formu mladi bek u poslednje vreme i od njega bismo mogli da vidimo dobru partiju protiv Metalca.

Bilo kako, FMP će danas pod punim gasom napasti Valjevčane i pokušati što pre da obezbedi trijumf. A onda sledi "pravi" ispit - Crvena zvezda. 

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

17.00: (1,85) FMP (hendikep -20,5) METALAC (1,85)
19.30: (1,85) CRVENA ZVEZDA (hendikep -30,5) BORAC (1,85)

Petak:

17.00: (1,85) MEGA BEMAKS (hendikep -19,5) DINAMIK (1,85)
19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -31,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK Metalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara