Žoc čuva prvo mesto, Repeša kuva iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.19. | 12:20

Budućnost započinje „tursku nedelju“ gostovanjem u Istanbulu (18.45)

Podgorički tim je verovatno već mislima u plej-ofu regionalne ABA lige, ali moraće da završi započet posao i u Evroligi gde ga očekuju dva susreta protiv timova iz Turske u toku ove sedmice. Pre duela sa Efesom u petak, Budućnost će večeras odigrati duel protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje najjačeg klupskog kontinentalnog takmičenja, Fenerbahčea (18.45).

Nema sumnje da je ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović apsolutni favorit na ovom susretu, a sigurno je da će Jasmin Repeša dodatno promešati karte i odmoriti neke igrače pred važan okršaj protiv Cedevite narednog vikenda. Izvesno je da ni Fener neće previše zapinjati, jer ih očekuje dosta važniji susret protiv CSKA iz Moskve u četvrtak gde bi eventualnom pobedom gotovo sigurno obezbedili prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Prvi susret u Podgorici je turski tim rešio sa pola snage – dvojac igrača koji je ranije igrao u beogradskom Partizanu, Jan Veseli i Žofri Lovernj, uništio je odbranu Budućnosti ubacivši kombinovano čak 36 poena. Klark se tada jedini istakao u ekipi iz glavnog grada Crne Gore postigavši 15 poena.

Željko Obradović smatra da je svaka utakmica priča za sebe i da još uvek nije vreme da se razmišlja o duelu protiv moskovskog CSKA.
Očigledno da većina navijača misli da ćemo se večeras prošetati kroz utakmicu, ali to nije tako. Moramo da razmišljamo korak po korak, a sada nas očekuje duel sa potpuno rasterećenom ekipom Budućnosti. Imaju dosta novih igrača, novog trenera i moramo se maksimalno pripremiti ukoliko ne želimo da imamo problema. Nadamo se sjajnoj podršci, kao i uvek, a uz lepu atmosferu i dobru igru, doći će i važna pobeda.

Jasmin Repeša ne preti, ali priželjkuje veliko iznenađenje protiv jednog od najboljih timova u Evroligi.
Fenerbahče je sigurno jedan od tri najbolja tima u Evroligi. To je tim koji pravljen za velika dela i smatram da će se gotovo sigurno plasirati na Fajnal For, ako ne i osvojiti titulu. Ovaj meč će biti veliko iskušenje za igrače, ali i odlična šansa da pokažemo da možemo da se nosimo i sa najboljima. Očekujem grubu igru na obe strane sa dosta prekršaja i moraćemo da se borimo za svaki posed. Idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu i napravimo veliko iznenađenje.

Igrač Fenerbahčea Ahmet Duverioglu smatra da ovaj meč označava početak najvažnijeg dela sezone u kojem tim mora da bude staložen i koncentrisan ukoliko ne želi da dozvoli da sve ono što je do sada odrađeno ode niz vodu.
Nalazimo se u veoma dobroj poziciji u Evroligi i sada počinje period kada moramo da igramo znatno bolje i angažovanije. Nadam se da će nas i povrede zaobići, mada su i one sastavni deo sporta. Budućnost je odličan tim, pojačali su se tokom sezone, a sigurno je da ćemo dosta pažnje večeras morati da posvetimo Norisu Kolu i Gogi Bitadzeu. Očekujem punu halu večeras i nadam se da će nam navijači pomoći da dođemo do nove pobede.

Koti Klark smatra da je ispred ekipe Budućnosti ključna nedelja, možda i najvažnija u čitavoj sezoni.
Očekuje nas veoma teška nedelja – prvo ćemo morati da odigramo dva susreta u Evroligi protiv Fenerbahčea i Anadolu Efesa, a nakon toga nas očekuje prvi duel polufinalne serije u ABA ligi protiv Cedevite. Večeras ćemo igrati protiv možda i najjačeg tima u Evropi i sigurno je da nam neće biti nimalo lako. Bez obzira na sve, želećemo da se u najboljem svetlu predstavimo evropskoj košarkaškoj javnosti.

EVROLIGA – 27. KOLO

Utorak
18.00: (2,55) Efes (14,5) CSKA (1,60)
18.45: (1,90) Fenerbahče (hendikep -19.5) Budućnost (1,90)
20.00: (1,50) Olimpijakos (14,5) Bajern (2,85)
21.00: (1,10) Barselona (23,0) Gran Kanarija (7,50)

Sreda
18.15: (3,05) Darušafaka (15,0) Himki (1,45)
20.00: (1,25) Panatinaikos (17,0) Baskonija (4,40)
20.05: (1,45) Makabi (15,0) Žalgiris (3,05)
21.00: (1,17) Real (20,0) Armani (5,50)

*** kvote su podložne promenama

FotoShutterstock


tagovi

sportsko klađenjeKK Budućnost PodgoricaKK FenerbahčeEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara