Žreb za Evrokup: Cedeviti teže nego Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 13:55

Podgoričani protiv Gran Kanarije, slovenački predstavnik na Hapoel i Huventud

Neće se u Srbiji sa velikom pažnjom naredne sezone pratiti Evrokup, usled činjenice da će Partizan i Crvena zvezda biti učesnici Evrolige. Ali će u regionu drugo takmičenje pod okriljem Uleba imati svoju publiku. Najviše u Podgorici i Ljubljani.

Budućnost i Cedevita će braniti čast regionalne košarke i ne bi smeli da dovedu u pitanje plasman među 12 najboljih ekipa. Reklo bi se da su Podgoričani bolje prošli na današnjem šrebu grupa. Ekipa iz Morače najtežeg rivala imaće u prošlogodišnjem pobedniku, Gran Kanariji. Pored španskog predstavnika Podgoričani će imati zanimljive duele protiv nemačkog Ulma, italijanske Breše i Turk Telekoma. Minu bi mogao da predstavlja litvanski Lietkabelis.

Izabrane vesti

Teško da nečemu mogu da se nadaju Aris, Trento, Slask i Kluž.

Nešto teši posao čekaće Cedevita Olimpiju u grupi A. Igraće sokiće protiv izraleskog Hapoela, kao i redovnog favorita u Evrokupu, ppanskog Huventuda. Cedevitini rivali će još biti Pariz, Venecija, Vulvs, Bešiktaš, Hamburg, Prometej i London.

Sistem takmičenja je promenjen u odnosu na prethodne sezone. Ekipe će početi takmičenje u dve grupe sa po 10 timova, ali će plasman u nokaut fazu izboriti šest, umesto osam ekipa, kao što je to bio slučaj prethodne sezone.

Ekipe koja osvoje prvo i drugo mesto izboriće plasman u četvrtfinale, dok će ekipe na kotama tri, četiri, pet i šest, nokaut fazu početi utakmicama osmine finala.

U osmini finala igra se samo jedna utakmica, u četvrtfinalu takođe, ali će polufinalnoj i finalnoj seriji biti neophodno stići do dve pobede.

 Grupa A: Hapoel, Huventud, Cedevita, Pariz, Venecija, Vulvs, Bešiktaš, Hamburg, Prometej, London.

Grupa B: Gran Kanarija, Budućnost, Ulm, Breša, Turk Telekom, Lietkabelis, Aris, Trento, Slask, Kluž.


tagovi

Budućnost PodgoricaCedevita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara