Screenshot - twitter.com/ASMonaco_Basket
Screenshot - twitter.com/ASMonaco_Basket

Zvanično: Kemba Voker u Evropi, treniraće ga Saša Obradović

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 14:49

Monako obelodanio veliko NBA pojačanje

Došao je i taj trenutak, gledaćemo Kembu Vokera na evroligaškim terenima. Kako je Monako ozvaničio, iskusni američki košarkaš je novo pojačanje Kneževa i u narednoj sezoni će sarađivati sa Sašom Obradovićem u redovima francuskog šampiona.

Iskusni košarkaš sa 750 nastupa u ligaškom delu sezone u NBA, prošle sezone bio je povezivan sa prelaskom u Olimpiju Milano, ali su Manekeni na kraju doveli njegovog bivšeg saigrača sa Kontektikata, Šabaza Nejpira, a Kemba je ostao bez kluba.

Izabrane vesti

Od januara, kada su ga Dalas Maveriksi otpustili posle mesec i po dana saradnje, slobodan je igrač. Bio mu je to dovoljan znak da shvati da u NBA neće pronaći adekvatan angažman, te je odlučio da se okuša u Evropi, a sa Monakom će izvesno moći da napravi i mnogo uspeha.

Kneževi su predvođeni Obradovićem sa klupe minule sezone osvojili titulu i kup u Francuskoj, došli do trećeg mesta na Fajnal foru Evrolige u Kaunasu. Sa Vokerom su spremni za iskorak.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je tokom karijere u najjačoj ligi sveta beležio 19,3 poena, 5,3 asistencije i 3,8 skokova (pritom pokvario prosek u poslednje dve sezone), a pored Šarlota i Dalasa nastupao je i za Boston i Njujork Nikse.

Jedan je od najistaknutijih igrača u istoriji Šarlota, rekorder po broju upisanih minuta i postignutih poena, ali i univerziteta Konektikat sa kojim je pred odlazak u NBA bio i NCAA šampion. Četiri puta je učestvovao na Ol-star mečevima, jednom bio uvršten u treću NBA petorku.

Monako je tako jasno bacio rukavicu u lice evropskim velikanima u borbi za tron. Pre Vokera je angažovao i Terija Tarpija, Petra Kornelija i Mama Žetea, ojačao francusko jezgro, a zadržao je najbolje iz prethodne takimčarske godine. Poslednji u nizu je ugovor produžio Donatas Motiejunas koji se obavezao na vernost Kneževima na još dve godine.

MONAKO 2023/24

Bekovi: Metju Strazel, Majk Džejms, Eli Okobo, Džordan Lojd, Kemba Voker

Krila: Teri Tarpi, Džeron Blosomgejm, Alfa Dijalo, Džon Braun, Petr Korneli

Centri: Joan Makundu, Donta Hol, Mam Žete, Donatas Motiejunas


tagovi

KK MonakoKemba VokerKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara