(©Starsport)
(©Starsport)

Zvanično nije, ali izvesno jeste: I Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 21:14

Gran Kanarija odustala zbog finansija...

Sastav Evrolige neće se menjati, Gran Kanarija odustala je od učešća u Evroligi, što znači samo jedno: i Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda će naredne sezone biti deo elite. Zvanične potvrde još nema, ali sve je izvesnije da će večiti rivali ponovo deliti megdan u Evroligi.

Odluka Gran Kanarije izazvaće lančanu reakciju, pa tako za učešće u najboljem kontinentalnom takmičenju, pored beogradskih klubova, ne mora da brine ni Virtus iz Bolonje, piše Eurohoops. Suštinski, neće biti nikakvih promena, i Valensija bi ponovo trebala da bude u društvu najboljih.

Izabrane vesti

Iako je Gran Kanarija potpisala šestogodišnji ugovor sa kompanijom Drimlend i dobila najvećeg sponzora u klupskoj istoriji, to nije bilo dovoljno. Klub sa Kanara je osvajanjem Evrokupa, drugog po snazi takmičenja na Starom kontinentu, izborio i stekao pravo nastupa u Evroligi, odlučio je da u njoj ne uzme učešće.

Dugo su se u Gran Kanariji dvoumili i većali, sagledali su situaciju iz različitih aspekata i odlučili da se povuku. Šampion Evrokupa je zvanično saopštio da u narednoj sezoni neće biti deo Evrolige, a razlog su – finansije.

“Nakon što je situacija analizirana, a glasanje sprovedeno, Upravni odbor Gran Kanarije jednoglasno je odlučio da iz finansijskih razloga ne učestvuje u sledećem izdanju Evrolige i da ponovo nastupi u Evrokupu”.

Kolebali su se u klubu da li mogu da pokriju troškove i logistički isprate zahteve Evrolige i prelomili da ostanu u drugorangiranom takmičenju. U Evrokupu će, kao i prethodnih godina, biti među glavnim favoritima za titulu, neće morati bezmalo kompletan tim da menjaju, a od celokupne cituacije profitiraće timovi koji su u prethodnoj sezoni igrali Evroligu.

Niko neće izvisiti, sastav elitnog takmičenja ostaće nepromenjen.


tagovi

EvroligaKK Gran Kanarija

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara