Majk Džejms (© AFP)
Majk Džejms (© AFP)

Amerikanac veruje Obradoviću: Majk Džejms ostaje u Monaku

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.07.22. | 09:10

Košgeter u dresu Monaka beležio 16,4 poena u proseku u Evroligi

Ekipa Monaka odradila je veliki posao ovog leta. Prvo je potpisan novi trogodišnji ugovor sa trenerom Sašom Obradovičem, a potom je zadržan najbolji igrač ekipe iz prošle sezone. Naime, Majk Džejms ostaje u Monaku i naredne sezone.

Džejms je bez ikakve dileme bio udarna igla Monaka u šemi trenera Obradovića. U Evroligi je beležio 16,4 poena u proseku.

Izabrane vesti

Šuškalo se po okončanju sezone da bi Majk Džejms mogao da se vrati u NBA ligu, ali očigledno filozofija Saše Obradovića mu odgovara.

"Verujem da kada ljudi gledaju sa strane i vide taj talenat pomisle: Ma ovima i ne treba trener. Ipak, nije lako sve ukomponovati, treba da iskontrolišate ego svakog momka, postoje tu i igrači sa naricisiodnim crtama, treba im prići na pravi način da shvate kakvu filozofiju želite. Moram da ih pohvalim da su stvarno pokazali da su tim i da su spremni da se bore. Mislite da je lako ukazati Majku Džejmsu da treba da igra odbranu po celom terenu, a on na tako nešto nije navikao? Dosta energije smo uložili da podignemo nivo odbrane i uspeli smo u tome", rekao je svojevremeno Saša Obradović za Mozzarrt Sport.

Zanimljivo da je sjajni košgeter profesionalnu karijeru počeo u Zagrebu 2012. godine. Igrao je u Hapoelu Omeganu, Kolososu, a posle toga kreće veliki uspon. Sledi Baskonija, Panatinaikos, Finiks Sansi, Nju Orleans, Panatinaikos, Olimpija Milano, CSKA Moskva, Bruklin i na kraju Monako.


tagovi

majk džejmsKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara