Partizan sada izgleda nezaustavljivo! Najteži poraz FMP-a ikada u ABA ligi

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 22:49

Partizan slavio 44 razlike i tako naneo najteži poraz FMP Železniku u ABA ligi. Konačan rezultat u 10. kolu ABA lige je bio 105:61

Jednom prilikom pred početak ove sezone Džejms Naneli je objasnio kako želi Partizan Mozzart Bet da igra: "Moraš da želiš da zaista poniziš svakoga kada zakorači na parket. Da im uopšte ne daš šansu da pomisle da mogu da te pobede. Da ih nateraš da plate što uoptše igraju protiv tebe". Baš ove rečenice su idealno opisale kako je tim Željka Obradovića izgledao protiv FMP-a u Železniku. Potpuna dominacija od prvog minuta i na kraju brutalna razlika i pobeda rezultatom 105:61.

Nismo navikli da gledamo dominantna izdanja Partizana u Železniku. Tradicionalno Panteri umeju žestoko da namuče crno-bele, dovoljno je samo da pogledamo prošle sezone kada je utakmcia trajala skoro dva sata i 15 minuta, međutim sada nije bilo ništa od toga. Od prvog minuta Partizan je izgledao nezaustavljivo. Očigledno su izvučene pouke iz kikseva protiv Mege, Igokee i Cedevite. Sada su crno-beli izgledali potpuno drugačije. Nisu ostavili ni promil šanse protivniku da bilo šta značajno uradi na parketu i to već u prvoj deonici kada je u suštini pitanje protivnika rešeno.

Izabrane vesti

Iako je Željko Obradović na tribinama ostavio čak tri igrača, Frenka Kaminskog zbog povrede, a Danila Anđušića i Pi Džej Doužera da odmore, preostalih 11 igrača su zagrizli žestoko. Kevin Panter je postavio sve na svoje mesto već u prva tri minuta kada je ubacio šest poena, a onda je lidersku palicu preuzeo izvanredni Bruno Kaboklo. Zaključao je apsolutno sve u reketu, skakao je, blokirao protivnika, na drugoj strani zakucavao... kako su minutu odmicali Partizan je otišao na plus 10, pa 15, 20... 30. Pretila je potpuna katastrofa ekipi iz Železnika.

Koliko su bili nemoćni pokazuje podatak da je FMP ubacio samo 19 poena za poluvreme. Što je negativan klupski rekord, a malo je falilo da bude negativni rekord čitave lige. On iznosi samo 16 poena za 20 minuta. Ništa značajnije se nije menjalo ni u nastavku. Partizan je održavao prednost od čak 40 razlike bez većih problema. Ko je pažljivije pratio utakmicu na malim ekranima moga je da vidi seriju zakucavanja Smailagića, Koprivice, Nanelija, Kabokla... minute u trećem kvartalu dobio je i mladi Savo Drezgić.

Kako je sve izgledalo, morali smo da krenemo da vadimo podatke da vidimo ko je dao najmanje poena ikada na jednom meču ABA lige. Odgovor na to pitanje je Široki koji je ubacio samo 43 poena protiv Partizana još 2011. godine. Na sreću po FMP, tu granicu su prebacili poenima Nejta Votsona pet minuta pre kraja utakmice.

Ipak, ovo je najteži poraz FMP Železnika ikada u ABA ligi. Nikada većom razlikom Panteri nisu izgubili u regionalnom takmičenju. Union Olimpija ih je 2010. godine savladala sa plus 41, a sada je Partizan slavio 44 razlike. Zanimljivo ovo je najveća pobeda Partizana u gostima ikada u ABA ligi.

Čak šest igrača je bilo na dvocifrenom košgeterskom učinku. Najefikasniji su bili Tristan Vukčević, Balša Koprivica i Kevin Panter. Svi su ubacili po 16 poena. Po 11 su imali Džejms Naneli, Aleksa Avramović i Bruno Kaboklo koji je dodao i 10 skokova.

Crno-beli se sada spremaju za novi meč Evrolige. Već u utorak u Beograd stiže Monako, a u četvrtak Olimpija Milano.

ABA Liga - 10. kolo

Petak

Split - Krka 78:74

/Fanderburk 16 - Špan 15/

Subota

Igokea - Mornar 84:64

/Tanasković 19 - Viters 13/

Borac Mozzart - Budućnost 67:86

/Tasić 22- Vilijams 15/

FMP - Partizan Mozzart Bet 61:105

/Vukčević 16, Koprivica 16, Panter 16 - Živanović 12/

Nedelja

17.00 (1,17) Cedevita Olimpija (20,00) Zadar (5,50)

19.00 (1,85) Crvena zvezda (hen -19,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak

18.00 SC Derbi - Mega

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara