©AFP
©AFP

Posebna priča sa NBA drafta: Kako su blizanci Tompson ispisali istoriju NBA lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 03:52

Amen i Usar izbor Hjustona i Detroita

Celog svog života Amen i Usar Tompson zajedno igraju košarku, a večeras su zajedno ispisali istoriju NBA lige, pošto su postali prvi blizanciji koja su draftovani u prvih pet od 1976. godine i spajanja NBA i ABA asocijacija.

Amen je izabran kao četvrti pik od strane Hjuston Roketsa, dok su Usara u narednoj rundi izabrali Detroit Pistonsi.

Izabrane vesti

Tompsonovi su specifični po tome zaobišli igranje na koledžu i pridružili se novonastaloj Overtajm Elit ligi sa sedištem u Atlanti, gde su proveli prethodne dve godine. Pažnju na sebe privukli su svojom brzinom, atletskim sposobnostima i fenomenalnom saradnjom na samom terenu.

Ipak, sada će morati da dođe do razdvajanja, što neće biti nimalo lagan trenutak u njihovim životima. Upravo o toj temi su na šaljiv način pričali nekoliko dana pre drafta. Amen se požalio da je u podeli već prošao loše.

"On će zadržati Plej Stejšn 5, ja moram da kupim sebi novi. To je trenutno glavno. Svađali smo se i oko patika, sve gubim... Ovo je kao loš razvod", rekao je Amen uz osmeh.

Među prvih 10 na draftu treba tražiti neku novu zvezdu NBA lige u budućnosti, odnosno nekog ko bi mogao čak i da nadmaši prvih pet među kojima se nalaze Viktor Vembanjama, Brendon Miler, Skot Henderson i braća Tompson. Šesti pik na ovogodišnjem draftu je Andoni Blek, kojeg je Orlando. Vašington je birao Bilala Kulibalija kao sedmog pika, dok je Indijana uzela Džarisa Vokera. Deveti pik je bio Tejlor Hendriks, kojeg je izabrala Juta, dok je deseti pik bio Kejson Valas, koji je završio u Oklahomi.


tagovi

Amen TompsonUsar Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara