Luka Vildoza (©Starsport)
Luka Vildoza (©Starsport)

Vildoza još pod utiskom: Bilo je sjajno, ali čeka nas čvrst i talentovan tim, a svi bi da nas pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 18:54

Crveno-beli se spremaju za utakmicu sa Olimpijom Milanom, a Argentinac je u centru pažnje posle bravuroznog izdanja protiv Žalgirisa

Dobili su navijači Crvene zvezde novog ljubimca. Luka Vildoza je zaraznom energijom, argentinskom strašću i košarkašim umećem ušao u srca crveno-bele publike. Posebno je blesnuo u sudaru sa Žalgirisom, koji je oduvao u završnici. Susret okončao sa rekordom evropske karijere - 27 poena.

Još se čuju odjeci njegovog briljantnog izdanja, a slika sa tribine dvorane Aleksandar Nikolić stigla je i do Argentine. Navijači su u znak podrške Zvezdinom beku sa tribina uzvikivali: "Argentina, Argentina". Sjajni košarkaš je još pod utiskom.

Izabrane vesti

"Bilo je sjajno. Pogotovu navijači koji su pevali Argentina, podržali mene i moju zemlju. Zbog toga se osećate voljenim", istakao je Luka Vildoza pred trening uoči sutrašnje utakmice 14. kola Evrolige protiv Olimpije Milano.

Istakao je posle jedne od najboljih partija u karijeri za medije iz domovine da su Srbi ludi kao Argentinci, ali tvrdi da su njegovi zemljaci ipak luđi.

"Ludi su, kao i mi, ali nešto smo drugačiji, još luđi. Dopada mi se to, veoma smo slični i drago mi je što sam ovde".

Statistički gledano, ali i po uticaju koji imaju na rezultate svog tima, Vildoza i Nemanja Nedović čine najefektniji tandem Evrolige.

"To je sjajno, ali igramo kao tim. Nekada iskoči Nedović, ponekad ja ili Bentil. Svako je sposoban da se istakne. Drago mi je što sa ovim momcima delim teren i svlačionicu, pokazali su mi ljubav i osećam se sjajno".

Vremena da se utisci slegnu kako valja i nema. Sutra u Pionir stiže prvak Italije.

"Čvrst i talentovan tim koji ima imperativ pobede. Tako da moramo da budemo oprezni. Napredujemo svakim danom, svakom utakmicom. Srećni smo i trenutno smo u seriji, pa svako pokušava da nas pobedi. Za to moramo da budemo spremni".

Crveno-beli su iz još jedne neizvesne završnice izašli kao pobednici. Šta je ključ iza serije takvih trijumfa?

"Naporan rad sa treninga i naravno trener i njegovi saradnici. Pokazuju nam kako da ostanemo smireni i spremni u prelomnim trenucima. Duško Ivanović je bez sumnje veoma važan deo ovog tima", zaključio je Luka Vildoza.



tagovi

KK Crvena zvezdaOlimpija MilanoLuka VildozaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara