Luka Mitrović (©Starsport)
Luka Mitrović (©Starsport)

Luka Mitrović trenirao, mogao bi da se vrati na parket protiv Milana

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 18:36

Centar Crvene zvezde dobio udarac u oko tokom utakmice sa Mornarom i preskočio susret sa Žalgirisom

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili da nižu pobede. Savladali su Žalgiris u 13. kolu Evrolige i produžili trijumfalnu seriju na 10 utakmica. Već sutra će imati priliku da udare i 11. recku, kada u dvorani Aleksandar Nikolić bude stigla Olimpija Milano (19.00).

Mogli bi crveno-beli i jači da uđu u susret 14. runde, pošto se Luka Mitrović vratio treninzima. On je dobio udarac u oko minulog vikenda tokom utakmice sa Mornarom i nije ga bilo u protokolu za meč protiv sastava iz Kaunasa. Trener Duško Ivanović ističe da nije otpisana mogućnost da pomogne ekipi protiv prvaka Italije.

Izabrane vesti

"Videćemo, moguće je", kratko je prokomentarisao iskusni stručnjak i dodao da ostali "moraju biti zdravi". Na raspolaganju su mu svi igrači osim Nikole Ivanovića koji se oporavlja od povrede rebara i neće se do kraja godine vraćati na parket.

Mitrovićev nastup će tako ostati enigma do samog susreta, a crveno-bele očekuje još jedan kvalitetan rival, skrojen za najviše domete u Evroligi, ali koji je usled brojnih povreda u seriji poraza. Čak devet ih je nanizao u Evroligi.

"Nova utakmica i to protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi, iako trenutno rezultatski ne stoje baš dobro, ali neosporno je to skup izvanrednih igrača", dodaje Ivanović.

Zato Ivanović upozorava da njegove izabrnike čeka još je jedan težak zadatak.

"Oni su protiv Makabija odigrali dobru utakmicu, ali su malo pri kraju imali problema. Igraju dobro i malo im nedostaje. Nadam se da to neće uspeti da urade sutra. Pokušaćemo sve da uradimo da bi došli u šansu da dobijemo utakmicu. Moramo da počnemo mnogo agresivnije nego protiv Žalgirisa i da taj intenzitet držimo 40 minuta", zaključio je trener Crvene zvezde.



tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara