Nikola Ivanović (©MN Press)
Nikola Ivanović (©MN Press)

Vildoza: Trener me zvao i dao šansu da budem prvi plejmejker; Ivanović: Nadam se da ću uskoro igrati bolje

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.10.22. | 08:51

“Igrali smo dobro od finiša druge četvrtine, treću i dobar deo poslednje deonice. Izgubili smo 16 razlike, nismo mogli da iskontrolišemo na kraju. Bili smo u igri, imali šansu da spustimo razliku još niže“, rekao je Argentinac

Crvena zvezda je i dalje na začelju Evrolige. Sada tu poziciju deli sa minhenskim Bajernom kao jedine dve ekipe bez pobede u dosadašnjem toku elitnog takmičenja. Ponadali su se crveno-beli nekoliko puta da mogu do neizvesnije završnice, bili čak i u solidnoj poziciji sredinom poslednje četvrtine kada su prišli na pet poena zaostatka. Na kraju su Blankosi odneli pobedu ubedljiviju od realnih dešavanja na parketu.

Ne nalaze se crveno-beli u povoljnoj situaciji posle četiri kola, ali nema ni razloga da se oglase svi alarmi. Ma koliko nelogično zvučalo, Crvena zvezda tek sada započinje sa pravim uigravanjem u sistemu kod novog trenera, igračima koji su izašli iz povreda i novim pojačanjem koje je odradilo samo tri treninga od dolaska iz SAD. Mnogo je detalja na kojima će Vladimir Jovanović i njegov stručni štab morati da rade u narednom periodu, a jedan od njih je pametniji ulazak u završnicu što bi dalo šansu za ravnopravniju borbu...

Izabrane vesti

“Slična priča kao i protiv Efesa i Baskonije. Nije dobro što smo izgubili ubedljivo, zbog onog poslednjeg utiska, nije trebalo da bude 16 razlike. Real je bio bolji i zaslužio je pobedu, poslednjih nekoliko minuta utakmice moramo da uđemo u bolju kontrolu utakmice i ne dozvolimo da se ovako završi. Idemo dalje da radimo, zasad je dosta loše u Evroligi, ali šta je – tu je. Sledeća utakmica je u Beogradu“, poručio je Nikola Ivanović posle utakmice.

Ponedeljak, 18.00: (1,07) Crvena zvezda (25,0) FMP (8,50)

Uprkos porazu Crvena zvezda je već na prvoj utakmici dobila naznake koliko će veliko pojačanje biti Luka Vildoza. Za 17 minuta skupio je 10 poena, četiri asistencije, ali i izgubljene lopte, te dve “krađe“ i svojim prisustvom na parketu dizao radnu temperaturu ekipe...

“Već sada je pokazao koliko može. On je vrhunski igrač, njegov dolazak i biće sigurno još bolji u narednoj utakmici, ova prva je bila za prilagođavanje. Veliki kvalitet donosi našoj igri, nadam se da će i Neda uskoro da se priključi. Onda ćemo stvarno da imamo ozbiljnu ekipu“.

Crnogorski plejmejker je posle dobre role protiv Baskonije opet imao nešto slabije izdanje i utakmicu završio bez poena i sa sva četiri promašena šuta iz igre, od toga tri van linije 6,75 metara. Utisak je da Ivanović ne igra sa dovoljno samopouzdanja...

“Osećam se dobro, samo me ponekad ne ide šut, to je to. Dajem sve od sebe, treniram jako i nadam se da će uskoro biti mnogo bolje“.

Vildoza je ostavio solidan utisak u svom prvom meču za crveno-bele. Saglasan je ipak sa mišljenjem svog kolege iz bekovske linije da je Crvena zvezda mogla daleko bolje u završnici...

“Igrali smo dobro od finiša druge četvrtine, treću i dobar deo poslednje deonice. Izgubili smo 16 razlike, nismo mogli da iskontrolišemo na kraju. Bili smo u igri, imali šansu da spustimo razliku još niže. Sada moramo da nastavimo da radimo. Imamo igrača koji nam fali, potreban nam je, treba nam više poena u rukama i više samopouzdanja. Dobro je što sam u ekipi koja me čini da se osećam dobro“, rekao je Argentinac kod koga se videla ogromna želja da se odmah nametne i pomogne novom timu:

“Baš dugo nisam igrao pravu, takmičarsku utakmicu. Igrao sam u NBA ligi, ali to su bile predsezonske utakmice. Evroliga je drugačija. Osećaš pritisak svaki dan, verujem da ćemo u sledećoj utakmici kod kuće biti još bolji“.

Crvena zvezda na početku sezone dosta kuburi sa poenima, ali bi potencijalno mogla da dobije opasnu bekovsku liniju sa tandemom Vildoza - Nedović.

“Nemanja nam baš nedostaje, sada moramo još da se upoznamo. Imali smo svi zajedno samo dva treninga, radili smo pet na nula. Znamo da imamo kvalitet, sada moramo da radimo na napadu i izvučemo neke dobre stvari“.

I dalje je aktuelna tema razlog izbora Crvene zvezde za nastavak karijere. Nije tajna da su Vildoza i trener Jovanović klijenti iste agencije, a upravo je njihov telefonski razgovor bio presudan u definitivnom izboru novog kluba.

“Svi znaju da sam imao nekoliko ozbiljnih ponuda koje sam razmatrao, ali znam koliko se košarka voli u Srbiji. Trener me je zvao, rekao mi je da će mi dati šansu da igram, da budem prvi plejmejker. To mi je potrebno i posle skoro dve godine bez mnogo košarke želim da pokažem svima da sam spreman da budem ovde i pomognem ekipi“.


tagovi

Luka VildozaEvroligaKK Crvena zvezdaNikola Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara