Gaučosi - priprema za šampione sveta

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.09.18. | 08:42

Posle herojske pobede protiv Francuske u pet setova, odbojkaška reprezentacija Srbije drži ključ za F6 u svojim rukama. Danas najlakši rival u Grupi H, Argentinci, ali oprez nije na odmet. De Ćeko i drugovi su pobedili branioca krune Poljsku

Pala je strašna Francuska posle drame u pet setova. Sedam godina su srpski odbojkaši čekali na trijumf protiv Trikolora. Sada je sve u rukama čete Nikole Grbića. Pobede protiv Argentine i svetskog šampiona Poljske vodi sigurno među šest najboljih selekcija na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Gaučosi su preneli u drugu rundu samo šest bodova, znalo se da nemaju šanse za sledeću fazu, ali su u petak senzacionalno pobedili branioca krune Poljake u pet setova i olakšali posao Orlovima. Naša selekcija je veliki favorit, pobeda ne bi smela da dođe u pitanje, ali oprez nije na odmet. Gaučosi se neće sami pobediti. Opuštanja ne sme da bude pred nedeljni duel sa svetskim šampionom koji će da odluči o prvom mestu u grupi.

Izabrane vesti

Argentince predvodi jedan od najboljih tenhičara planete Lučano de Ćeko, saigrač Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina u šampionu Italije Peruđi.
"Nema predaje, uživaćemo i u narednom meču sa Srbijom. Borićemo se, pokušaćemo opet da igramo najbolju odbojku", rekao je De Ćeko posle neočekivane pobede njegove selekcije protiv Poljske.

Dirigentsku palicu u taboru Argentine drži poznati stručnjak Hulio Velasko, koji je nekada bio na kormilu Italije i Španije. Osim De Ćeka, najveća opasnost pretiće od Sebastijana Solea, Kristijana Poglahena i Hoze Luisa Gonzaleza. Ove godine, Srbija je pobedila južnoameričku selekciju sa 3:1 u Ligi nacija. Na poslednjih pet mečeva, naši odbojkaši su slavili četiri puta, a tri puta u nizu.

Protiv Francuske možda i utakmicu karijere odigrao je Aleksandar Atanasijvić, koji je sa 38 poena izjednačio rekord Svetskog prvenstva Portorikanca Sota iz 2006. godine.
"Biće teška utakmica, pogotovo psihološki jer znamo da bi pobeda protiv Argentine mogla da nam donese F6", oprezan je srpski korektor.

Najzanimljiviji meč dana igra se u Milanu, gde Italijani, koji jedini imaju maksimalnih 18 bodova, dočekuju Rusiju, kojoj gori pod nogama. Evropski šampion i osvajač Lige nacija nema izbora. Put do treće runde za četu Sergeja Šlapnjikova vodi protiv, na ovom šampionatu, silnih Azura, koje predvodi odlični Ivan Zajcev i Osmani Huantorena. Domaćin šampionata ima čak pet bodova više od Zbornaje komande, pa im ovaj meč nije presudan, ali veliko rivalstvo vlada između ove dve selekcije, pa će Italijani da učine sve da izbace Ruse iz borbe za medalju. Ove sezone u Ligi nacija Rusija je bila ubedljiva, slavila sa maksimalnih 3:0. Poslednjih devet mečeva, Rusi vode 6:3.

Slovenija živi san u Italiji. Debitant na Svetskom prvenstvu igra fantstično pod komandom Slobodana Kovača, dok na terenu blista Tine Urnaut, as Modene. Ipak, Brazil je mnogo jači, pa se očekuje da Karioke pobedom overe plasman u treću rundu. Uz Italijane, jedina neporažena selekcija je SAD, koji će imati prvu meč loptu protiv domaćina Bugarske u Sofiji. Najlakši posao trebalo bi da ima Holandija protiv Finske, dok Iran, selektora Igora Kolakovića, protiv Kanade juri poslednju šansu za plasman među šest najboljih selekcija planete.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 16:00 8402 SP Serbia - Argentina hs 1 (-1.5) 1,33
Sub 19:40 8414 SP Poland - France hs 2 (+1.5) 1,90
Sub 21:15 8422 SP Russia - Italy ki 1 1,65
Ukupna kvota4,17

SP - DRUGA RUNDA, 2. KOLO

Subota

GRUPA E (MILANO)

17.00: (1,17) Holandija - Finska (4,40)
21.15: (1,65) Rusija - Italija (2,11)

GRUPA F (BOLONJA)

17.00: (3,55) Australija - Belgija (1,25)
20.30: (4,00) Slovenija - Brazil (1,20)

GRUPA G (SOFIJA)

16.00: (1,95) Iran - Kanada (1,75)
19.40: (3,20) Bugarska - SAD (1,30)

GRUPA H (VARNA)

16.00: (1,17) Srbija  Argentina (4,40)
19.40: (‚2,55) Poljska - Francuska (1,45)

Foto: FIVB


tagovi

SP u odbojcisportsko klađenjeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara