Magnum 14 sve probija - Atanasijević izjednačio svetski rekord!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.09.18. | 09:31

Sa 38 poena protiv Francuske ponovio najbolji poenterski učinak svetskih prvenstava

Srbija i Francuska su juče odigrali epski meč. Naši odbojkaši su dobili 3:2 u setovima, a meč je obeležio Aleksandar Atanasijević. Ili Magnum kako ga zovu u Italiji. Srpski "Magnum 14" probijao je svaki pancir koji je postavljala odbrana Trikolora. Na kraju je zaradio čak 38 poena što je izjednačenje svetskog rekorda! Odnosno, izjednačio je najvećih osvojenih poena na svetskim prvenstvima. Toliko je poena osvojio i Portorikanac Ektor Soto 2006. godine protiv Argentine.

Odavno dakle nije viđena ovako dobra partija jednog odbojkaša. Zaista retki mogu da odigraju i pogode sve što je Atanasijević pogodio. Bukvalno je na svojim plećima nosio našu reprezentaciju do pobede, čak i kada je izgledalo tokom drugog seta da su kola krenula nizbrdo.

Izabrane vesti

Prosto je neverovatno iz kakvih je sve situacija Atanasijević pogađao i kakve teške lopte je uspeo da zakuca u polje Francuza. Nikola Jovović ga je konstantno tražio, kada god je bilo teško gledao je ga Atanasijeviću, a ovaj je nemilosrdno kucao i kucao.

Sve do neverovatne cifre 38. Treba izbrojati do 38, a kamoli osvojiti toliko poena na ovako bitnom meču Svetskog prvenstva.

Zapravo, da budemo precizniji, juče smo gledali epski obračun Atanasijevića i Stefana Bojea. Jeste naš Aleksandar bio fantastičan, ali treba pohvaliti i Bojea koji osvojio čak 34 poena protiv našeg tima. To je peti najbolji rezultat svih vremena.

To je drugi put u istoriji da su dva igrača postigla 30 ili više poena na istoj utakmici. Ovih 72 zajedničkih poena je više od 63 koliko su ove sedmice postigli Fakundo Konte iz Argentine i mladi, fantastični, Judži Nišida iz Japana.

Toliko se igrala dobra odbojka juče u Varni. Vrhunska. Na nivou Svetskog prvenstva.
"Igrali smo jako dobru odbojku. Dali smo sve najbolje od sebe. Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svetu u ovom momentu. Veoma smo srećni zbog pobede. Ništa nije bilo lako za nas do sada. U prvoj rundi smo igrali protiv jakih reprezentacija, tako je i sada. Ali, možda je i bolje što je tako. Cilj nam je da odemo u poslednjih šest i pobeda protiv Francuske će nam mnogo pomoći u tome", rekao je Atanasijević posle trijumfa nad Trikolorima koja se čekala sedam godina.

Atanasijević je ima 35 uspešnih smečeva, dva poena iz bloka i jedan as udarac. U napadu je imao procenat uspešnosti od 64,81 odsto što je više od Bojeovih 63,04% iako je Francuz imao osam manje pokušaja. Po setovima Atanasijević je davao poene ovim redosledom: U prvom osam, u drugom devet, u trećem devet, u četvrtom šest i u petom šest poena.

Zaista partija koja će se dugo pamtiti i prepričavati. A najbolje od svega je što ovo verovatno nije kraj Magnumovih bravura na ovom šampionatu. Već danas protiv Argentine od 16 časova ima šansu ponovo da “puca”.

PET NAJBOLJIH POENTERSKIH UČINAKA U ISTORIJI SVETSKIH ŠAMPIONATA

1. 38 poena – Aleksandar Atanasijević, Srbija (vs. Francuska, 2018) – 5 setova – pobeda
2. 38 poena – Ektor Soto, Portoriko (vs. Argentina, 2006) – 5 setova – pobeda
3. 37 poena – Moris Tores, Portoriko (vs. Finska, 2018) – 5 setova – poraz
4. 36 poena – Ektor Soto, Portoriko (vs. Tunis, 2006) – 5 setova – poraz
5. 34 poena - Stefan Boje, Francuska (vs. Srbija, 2018) – 5 setova – poraz

...

12. 30 poena – Ivan Miljković, Srbija (vs. Kuba, 2010) – 4 seta – poraz

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara