Lindzi Von
Lindzi Von

OLIMPIJSKI SPECIJAL - Gospodari srebrnih staza

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.02.18. | 09:05

U podne svečano počinju 23. Zimske olimpijske koje se do 25. februara održavaju u korejskom Pjeongčangu, a mi vam izdvajamo najveće favorite za najsjanija odličja u aplskim disciplinama za koje je MOZZART dao kvote

U Pjeongčangu, planinskom gradu na samom severu Južne Koreje danas sledi svečano otvaranje 23. Zimskih olimpijskih igare, igre koje pre svega treba da donesu mir između dve Koreje, a jednog naroda. Pojedine diascipline su već krenule sa takmičarskim aktivnostima, ali ono najvažnije tek nastupa.

U Srbiji, bar od kako su se Slovenci otcepili pre skoro tri decenije, zimski sportovi služe samo za porodičnu zabavu pre svega tokom zimovanja. Eventualno se u domovima gledaju ski-skokovi i to u Garmišu 1. januara, drugom stepeniku čuvene "Novogodišnje turneje četiri skakaonice". Iako je jedan od najpopularnijih sportova na svetu, kod nas ni hokej na ledu nema praktično nikakvu prođu, a još u goroj situaciji su alpske skijaške discipline.

Izabrane vesti

KVOTE ZA ZLATNU MEDALJU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI
SLALOM - M. Šifrin 1,30; SPUST - L. Von 2,00; SUPER G - L. Von 4,00; VELESLALOM - V. Redenzburg 2,50

Ali, sportski kladioci MOZZARTA nisu obični građani Srbije, tako da naša mala zajednica ima eksperte i ljubitelje svih mogućih sportova, pa i zimskih. Za njih je trenutno magičan period sportske sezone kada mogu da uživaju u svemu gorenavedenom, a još kada jednom u četiri godine dođe na red na ZOI, to je onda prava "gozba". Naravno, MOZZART fabrika kvota se potrudila da nam i ove Igre u Pjeongčangu budu još zanimljivije.

Sport i turnir koji će privlačiti najviše kladilačke, a naravno i medijske pažnje biće hokejaški. Zlato brani Kanada, srebro je u Rusiji pre četiri godine osvojila Švedska, a bronzu SAD. Najavu Olimpijskog turnira u hokeju na ledu pročitajte na ovom LINKU.

MOZZART je napravio i predikcije zaveliki broj takmičenja i sportova, kao što su bijatlon, nordijsko trčanje, skoi-skokove (najava na ovom LINKU), brzo klizanje, sankanje, skeleton, ali i za sve discipline alpskom skijanja, od spusta do do slaloma. Naravno i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najpoznatije ime među MOZZART skijačkim favoritima je svakao Lindzi Von. Prelepa Amerikanka se vratila nakon još jedne pobede u Svetskom kupu spremna za velike izazove i nove olimpijske medalje. A našim igračima samo preostaje da odaberu plavooku Lindzi kao pobednicu u spustu sa kvotom 2,00 ili u super-džiju (4,00). Najveća konkurentkinja za najsjajniju medalju u najbržoj skijaškoj disciplini joj je Italijanka Sofija Gođa, vodeća u Svetskom kupu, sa kvotom 3,00 za zlato. U superveleslalomu, to jest Super-džiju, pored Voneove treba obratitit pažnju i na trenutno najbolju na svetu, Švajcarkinju Laru Gut (kvota 5,00).

U slalomu nismo zaboravili čak ni na našu stegonošu, Nevenu Ignjatović, a kvota da će ona osvojiti zlatnu olimpijsku medalju u najsporijoj alpskoj disciplini je realnih 300. Naravno, prva zvezda ovde će verovatno biti vodeća u trci za Veliki kristalni globus, još jedna Amerikanka Mikaela Šifrin. Za njeno zlato MOZZART plaća skromnih 1,30, a za plasman na pobedničko postolje 1,10, što dovoljno govori u kakvoj je formi. Najveće rivalke su joj Petra Vlhova, Frida Hansdoter i Vendi Holdenerer koje ako osvoje najsjanije odličje uvećavaju ulog za velikih 11,0. A mi vam skrećemo pažnju na odličnu Slovakinju Vlhovu.

Mikaela ŠifrinU veleslalomu sve oči su uprte u Nemicu Viktoriju Rebensburg, vodeću u Svetskom kupu u ovoj disciplini, a kvota na njeno olimpijsko zlato je respektabilnih 2,50, a za plasman na pobedniko postolje 1,40. Posao u Pjeongčangu bi mogle da joj pokvare Šifrinova (4,00), Francuskinja Tesa Vorli (5,00) itd.

Aksel Lund SvindalSa muške strane "srebrnih staza", zlato u spustu bi lako moglo da završi na grudima vodećeg u SK, Švajcarca Beata Fojca (3,80), a kao najveći konkurent tu mu je legendarni Aksel Lund Svindal (4,00) od kojeg uvek treba očekivati velike predstave na velikim takmičenjima, a šta je veće od ZOI! Kao potencijalno iznenađenje tu je još jedan Norvežanin, Ćetil Jansrud (12,0).

KVOTE ZA ZLATNU MEDALJU U MUŠKOJ KONKURENCIJI
SLALOM - M. Hiršer 1,60; SPUST - B. Fojc 3,80; SUPER G - A. L. Svindal 3,80; VELESLALOM - M. Hiršer 1,35

Dva Vikinga su i najveći MOZZARTOVI favoriti u super-džiju,  Svindal sa kvotom 3,80, a Jansrud sa 6,00. U slalomu i veleslalomu izdvaja se samo jedno ime - Marsel Hiršer. Neverovatni Austrijanac je za zlatno odličje u slalomu dobio od MOZARTA indeks 1,60, a u veleslalomu 1,35.  A brojke nam odlično govore da je ovaj momak sa Alpa praktično nedodirljiv.

Takmičenje u alpskim disciplinama počinje 11. februara.

TIM SRBIJE

Nevena Ignjatović, stegonoša SrbijeTim Srbije čine samo četiri takmičara, to jest Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastaić koji će nastupiti u alpskom skijanju i skijaškom trčanju. Takmičare prati treneri Miloš Tomić, Matic Jeraša i Tihomir Milosavljević, a u Misiji OKS u olimpijskom selu biće još i Šef misije, Damir Štajner i dr. Goran Vasić zadužen za medicinsku brigu o članovima Olimpijskog tima Srbije.

(foto: Action Images, MNPress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara