Srbija na Holandiju u polufinalu Svetskog prvenstva!

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.10.18. | 14:12

Kina slavila protiv Holanđanki sa 3:1 u setovima

Srbija je obezbedila plasman u polufinale Svetskog prvenstva posle pobeda nad Japanom i Italijom, a za finale će se boriti protiv Holandije.

To znamo posle pobede Kine nad Holandijom od 3:1 u setovima (23:25, 25:13, 25:18, 25:17). Posle prvog seta delovalo je da bi Holanđanke mogle da pošalju Kineskinje na reprezentaciju Srbije, ali je možda i prvi favorit na ovom turniru počeo da igra mnogo bolje i već u drugom setu stavio do znanja ko će voditi glavnu reč do kraja susreta.

Izabrane vesti

Posebno su dobro odigrali srednji blokeri Kine, tako da Holandija praktično nije imala previše šansi na ovom meču.

Možemo da kažemo da je Srbija na papiru dobila lakšeg protivnika, iako su izabranice Zorana Terzića poražene na poslednja dva meča od Holanđanki. Međutim, ni na jednom od ta dva meča naš tim nije bio kompletan. Brankica Mihajlović je nedostajala u Roterdamu, a Tijana Bošković u sudaru na šampionatu.

Takođe, Holandija je evropski tim, pa će i s te strane srpskim odbojkašicama biti malo lakše da igraju protiv ovog protivnika, a ne protiv Kine.

Sudar između Srbije i Holandije biće ujedno i repriza finala Evropskog prvenstva. U drugom polufinalu Kina igra protiv Italije. Oba polufinala su na programu u petak, a termini su od 6.40 i 9.10 časova. Zasad nije poznato kako će ti termini biti raspoređeni.

Foto: FIVB


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara