""
""

Alonso ne vozi u Monaku – odlazi na Indi 500

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.17. | 12:58

Meklaren Honda je svesna da Španac nema velike šanse u Monaku. Zbog toga će se Alonso oprobati u Indijanapolisu

Fernando Alonso neće startovati na VN Monaka. Tako je odlučeno u Meklaren Hondi, a razlog je veoma čudan za prilike Formule 1. U Meklarenu su izgleda svesni da njegovo učešće na slavnoj trci neće doneti hrpu bodova, pa će se Fernando Alonso naći u konkurenciji čuvene Indi 500 trke.

Izabrane vesti

Šala začinjena gorčinom: Tviteraško prozivanje na relaciji Alonso – Mercedes

Ekipa je s tim u vezi navela da će Alonso voziti za Hondu, odnosno za ekipu Andreti u vozilu koje će biti označeno kao “meklaren”. Još uvek nije poznato ko će ga zameniti na VN Monaka, ali se spominje da bi to mogao da bude Dženson Baton… Koliko je ova informacija pouzdana, zaista nije zahvalno prognozirati budući da se oko Meklarenove inferiornosti, kao i oko Fernanda Alonsa poslednjih dana mota oblak trač informacija. Po tim “vestima” se spominje čak i njegovo napuštanje ekipe usred sezone. Istina je međutim negde između. Dezinformacije je juče demantovao prvi čovek ekipe iz Vokinga, Zek Braun rekavši da Španac ne napušta ekipu do kraja sezone.

Gazda Meklarena ne da Alonsa u transferaški promet!

“Informacija je tačna. Žao mi je zato što ovegodine neću moći da se trkam u Monaku. Vraćam se sigurno za VN Kanade u Montrealu početkom juna. Nikada do sada nisam vozio Indi 500, ali se nadam da ću se snaći čim se uhvatim u koštac sa tim poslom. Shvatam da ću brzo morati da učim, pa ću za Indijanapolis odleteti prvim avionom iz Barselone nakon VN Španije. Indi počinje 15. maja, pa se nadam da ću sakupiti dovoljan broj kilometara, odnosno milja”, izjavio je povodom odlaska na Indi 500, Fernando Alonso.

VN Španije se vozi 14. maja u Barseloni, a naredna trka u Monte Karlu 28. dana istoga meseca. Dakle, Španac će pauzirati samo u Monaku, jer je sastanak najbržih cirkuzanata na VN Kanade zakazan za 11. jun.

(Foto: Action Images)   


tagovi

MeklarenIndi karHondaFormula 1Fernando AlonsoDženson Baton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara