""
""

Arivabene u ime Ferarija: Mi smo ti koji su oštećeni!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.17. | 11:39

Varnice nezadovoljstva tek će pokazati budućnost Ferarijevog i Mercedesovog odnosa što je suština izjave prvog čoveka Skuderije

Digla se poprilična gungula oko sporne situacije, odnosno incidenta u kome se učestvovali Sebastijan Fetel i Luis Hamilton. Drugi deo priče odnosi se na kontakt Kimija Rajkonena i Valterija Botasa, tako da sve zbirno vuče na zahlađenje odnosa na relaciji Skuderija – Dajmler! Izgleda da će Mauricio Arivabene, prvi čovek Ferarija u Formuli 1 ubuduće davati veća ovlašćenja vozačima za duele sa momcima u srebrnim bolidima. Italijan je trenutno veoma ljut.
“Mislim da su sigurno svi videli šta se desilo, ne moram ništa posebno da vam objašnjavam. Počevši od prvog kruga i Kimijevog incidenta, sve je bilo jasno. Šta se desilo sa Sebom pre samog restarta trke? Neke odluke su neobjašnjive, oštećeni smo, ali ne želim da ulazim u rasprave i polemiku”, rekao je Arivabene i na posredan način saopštio da se konkurentska strana uplašila Ferarijevog “SF 70 H” bolide koji je u Bakuu sjajno funkcionisao.

Izabrane vesti

“Naš bolid je funkcionisao odlično i to su svi mogli da vide. Mi smo Ferari, a mi govorimo kroz dela, ne kroz tamo neke reči. Ima još 12 trka do kraja i nakon ovoga što se dešavalo u Bakuu, jedino mogu da kažem da idemo u Austriju motivisaniji nego ikada”, samouverena je konstatacija prvog čoveka Skuderije koju nemački mediji tumače i kao pretnju Mercedes AMG Petronasu. Naime, strahuje se da crvena ekipa ne vrati milo za drago konkurenciji na neki od bezbroj trkačkih ili “kamikaza načina”.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasSebastijan FetelMauricio ArivabeneLuis HamiltonKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara