"Vaterpolo"
"Vaterpolo"

Babić: Nikome nije prećeno da glasa za mene, Šapiću nudim da bude deo tima!

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.13. | 16:25

"Bez obzira što me javnost zna kao političara, prve korake sam napravio u plivačkom klubu Goč, nisam ostvario karijeru kakvoj sam se nadao, ali me je sport naučio da cenim i poraze i pobede", rekao je Babić

VaterpoloNovoizabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić rekao je da će učiniti sve da vaterpolo dobije status nacionalnog sporta i obećao da će dug od 1,3 miliona evra, od čega 800.000 evra prema igračima, biti saniran u naredne četiri godine.
"Vaterpolo je jedan od najznačajnih sportova Srbije i počastvovan sam što ću biti predsednik Saveza. Bez obzira što me javnost zna kao političara, prve korake sam napravio u plivačkom klubu Goč, nisam ostvario karijeru kakvoj sam se nadao, ali me je sport naučio da cenim i poraze i pobede. Učiniću sve da vaterpolo poput košarke, rukometa i odbojke dobije status nacionalnog sporta, jer to s obzirom na rezultate u prošlosti zaslužuje", rekao je Babić obraćujući se delegatima na izbornoj skupštini VSS, koja je održana u beogradskom hotelu M.

Babić je rekao da će u dogovoru sa reprezentativcima i drugim poveriocima dug biti saniran u naredne četiri godine.
"Postoji više načina za rešavanje ovog problema, a jedan od njih je i smanjenje troškova Saveza. Pomoći ćemo i klubove, posebno one koji daju reprezentativce, kako za seniorski tim, tako i za mlađe kategorije. Jedan od ciljeva biće jačanje ženskog vaterpola, obezbeđivanje sponzora takmičenja i medijska afirmacija sporta uopšte", istakao je Babić i dodao da je odlučio da se kandiduje tek kada je bio siguran da će moći da pomogne u prevazilaženju problema.

Babić je rekao da u Savezu ima mesta za sve koji su proslavili vaterpolo, uključujući i njegovog protivkandidata Aleksandra Šapića.
"Cenim ga kao bivšeg sportistu koji je pokazao da može da bude uspešan i u drugim sferama. Mi smo na politički različitim stranama, ali u vaterpolu nema mesta za politiku. Ponudiću mu da bude deo tima", istakao je Babić.

On je demantovao da je uoči skupštine bilo pritisaka na delegate da glasaju za njega.
"Ko god da je imao pritisak ili mu je prećeno garantujem da mu neće faliti ni dlaka sa glave. Nisam vešt u lobiranju, pretnje i ucene su za neke druge socijalne kategorije ljudi i ne bih voleo da ovaj sport ogadimo ljudima".

Kao "bolan segment" vaterpola Babić je izdvojio infrastrukturu.
"Situacija je povoljnija, ali je daleko od idealne. Cilj je da svaki grad u Srbiji ima zatvoren bazen. Primer uspešnog razvitka infrastrukture je Kragujevac, koji je uz pomoć lokalne vlasti formirao ozbiljan vaterpolo klub", zaključio je Babić.

Babić je na izbornoj skupštini, koja je održana u beogradskom hotelu M, dobio podršku 34 od 42 delegata, dok su za njegovog protivkandidata, nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Šapića, glasala šestorica delegata.

Dvojica delegata bili su neutralni.

Vaterpolo savez nije imao predsednika od 1. marta kada je smenjen dugogodišnji prvi čovek Velibor Sovrović.

(FOTO: MN Press) 

Izabrane vesti


tagovi

SrbijaVaterpolo Savez SrbijeZoran Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara