Dik Mem i Mikel Hansen (©Reuters)
Dik Mem i Mikel Hansen (©Reuters)

Barsa je ranjiva ove sezone, prilika za Hansena i Karabatića da sruše šampiona Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.10.21. | 13:56

Rukometna Liga šampiona: Veliki derbi igra se u dvorani Palau Blaugrana – Katalonci dočekuju PSŽ. Čak 15 igrača oba tima osvajali medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Vesprem i Rotor favoriti protiv Flenzburga, odnosno Dinama iz Bukurešta

Do kraja prošlog meseca, rukometaši Barselone imali su niz od 42 pobede u svim takmičenjima, bili su bez poraza u 2021. godini, ali u poslednje tri nedelje čak dva neuspeha za šampiona Evrope. Prvo je "srpski" Vesprem sa trenerom Momirom Ilićem i igračima Petrom Nenadićem i golmanom Vladimirom Cuparom uspeo da skine oreol nepobedivosti najtrofejnijeg kluba na Starom kontinentu, a onda je u finalu Super globa (klupsko Svetsko prvenstvo), nemački Magdeburg očitao lekciju izabranicima trenera Karlosa Ortege u saudijskoj Džedi.

Barsa je ranjiva, nije više strah i trepet, poruka je za ostale klubove. U velikom derbiju Barselona danas (20.45) u Palau Blaugrani dočekuje Pari Sen Žermen. Biće to sudar asova. Čak 15 rukometaša oba tima osvajali su medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju prethodnog leta.

Izabrane vesti

Čak devetorica su Francuzi, zlatnih sa najvećeg takmičenja. Četvorica su u Barseloni – Dika Mem, Melvin Ričardson, Ludovik Fabregas i Timoti N‘Gasan, a petorica su iz redova šampiona Trikolora – Nikola i Luka Karabatić, Nedim Remili, Vensan Žerar i Jan Ženti. Tu su i srebrni Danci – Mikel Hansen i Henrik Toft Hansen iz PSŽ-a i bronzani Španci – Gonzalo Perez de Vargas, Aleks Gomez i Anhel Fernandez iz Barselone i Feran Sole iz redova pariskih Svetaca. Pravi rukometni krem sveta.

20.45: (1,45) Barselona (8,50) PSŽ (3,40)

Barsa godinama nije poražena u svojoj dvorani i ima ulogu favorita. Pari Sen Žermen mnogo bolje igra na domaćem terenu.

"PSŽ je jedan od najboljih timova u Evropi. Imao je problema u gostima i moramo da iskoristimo činjenicu da igramo pred svojim navijačima i da ćemo imati dobru atmosferu. Nema bolje utakmice od ove. Palau Blaugrana mora da bude naša tvrđava kako niko ne bi pomislio da ovde može da uzme bodove. Pokazali smo da u punoj dvorani i dobroj atmosferi veoma teško neko može da nas pobedi u Barseloni“, rekao je kapiten Katalonaca, golman Gonzalo Perez de Vargas, prenosi Mundo Deportivo.

I trener Karlos Ortega, koji je letos nasledio dugogodišnjeg stratega Ćavija Paskvala, veruje u pune tribine dvorane u Barseloni.

"Potrebna nam je pomoć pune Palau Blaugrane kako bismo pobedili. PSŽ je veoma jak rival, sa dva sjajna igrača na svakoj poziciji. Što više ljudi bude u dvorani, to ćemo imati više šansi za pobedu“, rekao je Ortega.

________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

_________________________

Gosti se uzdaju u šutersko veče danskog bombardera Mikela Hansena i najtrofejnijeg rukometaša svih vremena Nikole Karabatića. Rođeni Nišlija je sa Barsom osvojio titulu šampiona Evope, pre toga i Monpeljeom i Kilom, a još čeka na krunu najboljeg tima Starog kontinenta u dresu pariskih Milionera. Ovo je za PSŽ možda i poslednja sezona kada može da se nada kruni šampiona Evrope. Narednog leta Hansen odlazi u Olborg, dok je pitanje da li će Karabatić da nastavi da igra.

Barsa već više od mesec dana ne može da računa na pomoć hrvatskog srednjeg beka Luke Cindrića. Dika Mem, levoruki igrač Barselone, sa 31 golom je trenutno prvi strelac Lige šampiona. Ima pogodak više od Timura Dibirova iz Vardara, ali je Rus odigrao meč manje.

18.45: (1,17) Vesprem (12,0) Flenzburg (6,25)

Nemački vicešampion Flenzburg je najveće razočaranje dosadašanjeg toka Lige šampiona. Tim s Baltika ima samo bod, a teško će do nove pobede jer u petom kolu ide u Vesprem (18.45). Mađarski vicešampion je u prva dva meča na svom terenu pobedio favorite grupe, Pari Sen Žermen i Barselonu, pa bundesligaš ne bi trebalo da budu težak ispit za Petra Nenadića i drugove.

Ukrajinski šampion Motor mnogo bolje igra na svom terenu u Zaporožju. Dinamo Bukurešt je dobro počeo. Iznenadio je Vive Kjelce u rumunskoj prestonici, ali je onda četa Ćavija Paskvala vezala tri poraza u elitnom evropskom takmičenju.

18.45: (1,60) Motor Zaporožje (8,00) Dinamo Bukurešt (2,85)

Podstimo, prve dve ekipe iz obe grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale Lige šampiona, dok će timovi od treće do šeste pozicije da igraju prvu nokaut fazu.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg - Vardar 33:29 (16:13)

Elverum - Zagreb 30:25 (15:10)

Kil - Seged 32:32 (17:14)

Monpelje - Meškov Brest 32:26 (14:12)

GRUPA B

Sreda

Kjelce - Porto 39:33 (21:17)

Četvrtak

18.45: (1,60) Motor Zaporožje (8,00) Dinamo Bukurešt (2,85)

18.45: (1,17) Vesprem (12,0) Flenzburg (6,25)

20.45: (1,45) Barselona (8,50) PSŽ (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK FlensburgRK PSŽRK BarselonaEHF Liga šampionaMikel HansenNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara