""
""

Barselona pod punim gasom – Mercedes ili Ferari?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.17. | 11:09

Danas počinje četvorodnevno predsezonsko F1 testiranje u Španiji

Nastavljaju se pripreme pred zvanični start sezone trka Formule 1. Danas su u 9.00 na stazu Katalunja izašli prvi bolidi. Planirano je da se vozi sve do 18.00 sati s tim što je predviđeno da prva i jedina pauza počne u 13.00.

Izabrane vesti

Interesantno je da će se na Katalunji pojaviti oba vozača Mercedesa. Luis Hamilton će voziti pre pre podne, a Valteri Botas po podne. Ferarijeve boje brani jedino Sebastijan Fetel, ali ni ostali timovi izuzev Renoa za koji voze Palmer i Hulkenberg nisu planirali da na stazu izvezu više od jednog vozača. Navedimo da za Red Bul vozi Danijel Rikardo, Fors Indiju, Estaban Okon, Vilijams, Filipe Masa, Has, Kevin Magnusen, Zauber, Paskal Verlajn, Toro Roso, Danil Kvjat.

Konkretno, očekuje se da će se na novoj sesiji testiranja najogorčenija borba voditi između Mercedesa i Ferarija. Na prethodnom testu u pozitivnom svetlu pokazao se Kimi Rajkonen koji je prkosno oteo najbolja vremena na dva od četiri dana testiranja. Naravno, vredno je spomenuti da se u istom periodu pored očekivano dobrog Luisa Hamiltona veoma dobro pokazao i Valteri Botas koji je nedavno zadužio kombinezon Mercedes AMG Petronasa.

Čudo iz Maranela – sprema se revolucionarna inovacija

Trenutno najviše razloga za brigu ima Meklaren zbog problema s pritiskom ulja na Hondinom agregatu. Naime, ovaj tim morao je da vrati pogonske jedinice u Japan, gde će inženjeri Honde pokušati po ubrzanoj proceduri da reše ovaj problem. Za Meklaren će u Barseloni voziti Štofel Vandorn, a iz ekipe se nadaju da sa njihovim bolidom na ovom testu ništa neće ići po zlu.

   Kimijevo, podmaži - konkurente po stazi razmaži!

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasToro RosoSebastijan FetelRenoRed BulNiko HulkenbergMercedes AMG PetronasMeklarenLuis HamiltonKimi RajkonenKevin MagnusenHondaFormula 1FerariEstaban OkonDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara