"Šoštar"
"Šoštar"

Beograd podseća Šoštara: Partizan je dobio novac

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.02.14. | 19:01

VK Partizan od grada Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u 2012. godini dobio 12.750.000 dinara, a u 2013. godini 15.500.000 dinara, po raznim osnovama

ŠoštarGradski sekretarijat za sport i omladinu odbacio je tvrdnje predsednika Vaterpolo kluba Partizan Aleksandra Šoštara da je trofejni klub, na osnovu pravilnika, trebalo od Beograda da dobije subvencije u iznosu od dva miliona dinara, a da one nikada nisu isplaćene.

Reagujući na te tvrdnje, Gradski sekretarijat je saopštio da pravilnik Skupštine Beograda o kojem je govorio Šoštar nikada nije formalno usvojen, već da je to bio interni dokument tadašnjih čelnika grada.
"Taj interni dokument za cilj je isključivo imao protežiranje i pomaganje privilegovanih klubova, a sredstva se nisu ravnomerno raspoređivala. Radi objektivnosti informisanja dužni smo da podsetimo javnost i Šoštara da je VK Partizan od grada Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u 2012. godini dobio 12.750.000 dinara, a u 2013. godini 15.500.000 dinara, po raznim osnovama", navodi se u saopštenju.
"Na osnovu svega navedenog, stiče se utisak da Šoštar ovakvom neosnovanom izjavom želi da obezvredi rad Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, koji ulaže velike napore da uspostavi jasne kriterijume, uključujući i kriterijume o nagrađivanju, kao i da sport u Beogradu vrati na mesto koje mu pripada”, zaključuje se u saopštenju.

Šoštar je ranije danas na vanrednoj konferenciji za medije poručio da je istupanje Partizana iz Lige šampiona neminovnost, ukoliko crno-beli u najkraćem roku ne dobiju dogovorenu finansijsku pomoć.
"To bi bila katastrofa, ali bez ove pomoći to je neminovnost. Tako nešto nikad se nije desilo, pogotovo ne klubu koji je uradio sve ono što je Partizan uradio i koji je oduvek vukao državni vaterpolo. Za sada nismo obavestili ljude iz LEN-a o našim problemima", naveo je Šoštar.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

VK PartizanAleksandar Šoštar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara