Toma Vernu (©Reuters)
Toma Vernu (©Reuters)

Biće jaki kao crna zemlja: Ferencvaroš potpisuje Vernua i još tri zvezde?

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 13:06

Postoji mogućnost da klub iz Budimpešte narednih meseci završi transfere mađarskih reprezentativaca Manherca i Vamoša, kao i da potpiše grčki centar Nikolaidis

Transferi u klupskom vaterpolu retki su dok traje sezona, berem kod najjačih klubova. Platežno najmoćniji uglavno sve odrade tokom leta, još preciznije i pre no što se pijaca otvori. Tada im preostane samo da sve dogovoreno stave na papir.

U predstojećem prelaznom roku, sva je prilika, najviše bi mogao da menja Ferencvaroš. I mogao bi naredne sezone da bude jak kao crna zemlja, jer je, prema pisanju portala Waterpolo people, spremio poker transfera, a najjači štih trebalo bi da bude – Toma Vernu.

Izabrane vesti

Francuz je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu bio MVP i najbolji strelac. Individualno daleko najkvalitetniji pojedinac. Povratkom Mišela Bodegasa u državni tim, dobio je svu slobodu. Nije igrao isključivo centra, izvlačio se na zgodnu stranu i došao do učinka od 26 golova (21/29 iz igre), 11 asistencija i 19 isključenja.

Godinama je Toma Vernu u Marselju, a specijalizovani vaterpolo portal tvrdi da bi od iduće sezone mogao da nosi kapicu Ferencvaroša, jer mađarski gigant pokušaće da kupi igrača koji je izrazito dominantan prethodnih sezona. Naročito poslednjih meseci. Ferencvaroš će, po svemu sudeći, nastojati da u potpunosti rekonstruiše centarsku liniju, pošto je pikirao grčkog sidraša Dimitriosa Nikolaidisa.

Dvojica internacionalaca, ali i dvojica domaćih asoca – to je plan Balaža Njekija. Plan je da pored Dimitriosa Nikolaidisa iz Olimpijakosa povuku i levorukog bombardera Martona Vamoša, a iz Marselja u domovinu da vrate Kristijana Manherca.

Poprilično ambiciozno.

Ispune li im se sve želje, teško da će neko našpraviti veći ‘bum’ na letnjoj pijaci. A, i trenutno su u najužem krugu kandidata da skinu krunu Pro Reku. Možda i glavni, jer od početka sezone Ferencvaroš nema nijedan poraz! Tim za koji nastupa Dušan Mandić je osvojio kup početkom leta, nanizao je 21 trijumf u svim takmičenjima i najbliži da ga savlada bio je splitski Jadran. Došao je u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona do peteraca, ne i do slavlja.

Trenutno niko nema bolje rezultate na Starom kontinentu, a do sada ove sezone niko nije ni povezivan sa jačim imenima.





tagovi

Vaterpolo transferiVK FerencvarošVK MarseljVK OlimpijakosToma VernuMarton VamošKristijan ManhercDimitrios Nikolaidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara