Džoš Džejkobs i Tua Tagovailoa (©Reuters, ©Shutterstock)
Džoš Džejkobs i Tua Tagovailoa (©Reuters, ©Shutterstock)

Biti ili ne biti za Majami, Las Vegas se hvata za slamku spasa

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 23:30

NFL šampionat: Dolfinsi sve drže u svojim rukama, dok Rejderse samo čudo ostavlja u igri za plej-of

Bitka za plej-of u Las Vegasu. U grad kocke i poroka u nedelju (02.15) stiže Majami, jedno od prijatnijih iznenađenja u ovom NFL šampionatu. Dolfinsi imaju odličan skor 9-5, ali moraju da slave oba meča do kraja ligaškog dela sezone ako žele da se nađu u borbi za trofej Vinsa Lombardija narednog meseca u veoma jakoj Američkog fudbalskoj konferenciji (AFC).

Čak može da se dogodi da tim koji bude imao 11-5 ne uđe u doigravanje. To se dosad desilo samo jednom i to Nju Inglandu 2008. godine, kada se Tom Brejdi povredio u prvom meču sezone i pauzirao je do kraja šampionata. Tada je bilo po jedno mesto manje u plej-ofu u obe konferencije.

Izabrane vesti

Rejdersi su kao i prošle sezone dosta obećavali na početku, jedini su dobili šampiona Kanzas, ali četiri poraza u prethodnih pet kola, pogotovo neuspeh pre desetak dana na svom terenu od Los Anđeles Čardžerse, ostavio je samo matematičke šanse za Las Vegas. Domaćin ima polovičan skor 7-7, mora da pobedi oba meča do kraja, a da svi rivali u konferenciji – Majami, Indijanapolis, Tenesi i Baltimor izgube što je skoro nemoguće.

Jasno je da će veći motiv imati gosti s Floride koje predvodi ruki kvoterbek Tua Tagovailoa. Odbrana je jači deo Dolfinsa, a blistaju kornerbek Ksevijen Hauard i lajnbeker Kajl Van Noj. Problem za Las Vegas je povreda startnog kvoterbeka Derika Kara. On je prošle nedelje izašao već u prvoj četvrtini, a menjao ga je Markus Mariota, nekadašnji drugi pik na draftu. Pre najavama iz SAD, Kar se brzo oporavio i trebalo bi da igra protiv Majamija, ali sigurno da nije 100 odsto spreman zbog problema sa zadnjom ložom.

Rejdersi imaju jednu od najslabijih odbrana u ligi, ali napad je tokom sezone imao neke blistave momente. Majami se pre svega oslanja na odličnu defanzivu, a primetan je napredak mladog kvoterbeka Tagovailoe, koji je na sredini šampionata preuzeo mesto startera od veterana Rajana Ficpatrika.

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone u NFL šampionatu, ostalo je još sedam praznih mesta u plej-ofu. Sigurni su: Kanzasa Siti Čifsi, Pitsburg Stilersi, Bafalo Bilsi iz AFC-a i Grin Bej Pekersi, Nju Orleans Sejntsi, Sijetl Sihoksi i Tampa Bej Bakanirsi iz NFC-a.


tagovi

Majami DolfinsLas Vegas RejdersNFLNFL ligaamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara