"Dušan Borković"
"Dušan Borković"

Borković je besan – obilazio je Kadžaju, a onda je Monca pokazala zube

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 13:13

Najbolji srpski automobilista žrtva je incidenta koji ga je koštao plasmana na drugoj trci TCR u Monci

Dušan Borković

Slavno je krenuo u proboj sa nezgodne startne pozicije na drugoj TCR trci u Monci Dušan Borković. Bilo je to toliko dobro da je razumljiv žal Pančevca koji je u nesrećnom spletu okolnosti završio trku pre vremena.

Izabrane vesti

Naime, vozač Alfa Romeoove “đulijete TCR” s brojem 62 iz gruzijskog  GE Fors tima uz podršku italijanskog Romeo Ferarisa, nakon devetog mesta osvojenog u prvoj trci, nadao se da će se i u nedelju dokopati novih bodova uprkos 15. poziciji na startu. Pokazalo se da sreće nije bilo jer relativno loša startna pozicija nije došla tek tako. Njen uzrok su problemi sa elektronikom u kvalkifikacijama.

Nažalost, već na startu Borković bio kolateralna šteta incidenta izazvanog od strane klupskog kolege Kadžaje i Atile Tašija. Već do prve krivine naš automobilista je obišao šestoricu vozača. Pri izlasku iz krivine Borkoviću se preprečio Taši i time zaustavio njegov automobil. Iako udarac nije izgledao snažno, bio je to potres s najvećoom G silom, izmerenom na Dusanovom automobilu do sada. Verovali ili ne, Dušan Borković je pretpreo silu od čak 6G.

Đulijeta posle incidenta

Već spomenuta bolešljiva “đulijeta TCR” izletela je sa staze, a posle nekoliko metara bilo je jasno da je automobil toliko oštećen da ni pored ogromne želje našeg asa, definitivno ne može da nastavi trku u pohodu na nove bodove.
“Posle svega mogu da osećam samo bes zbog ovakvog raspleta. Startovao sam još bolje nego na prvoj trci i krenuo da obilazim i klupskog kolegu Kadžaju, koji je bio sedmi. Nažalost, posle njegovog incidenta s Tašijem udario sam u Mađara u punoj brzini i polomio auto i hladnjak. Pred ovu sezonu sam promenio taktiku i  počeo da vozim mirnije, ali ću to da promenim i mnogi vozači mogu da očekuju probleme sa mnom do kraja sezone”, rekao je vidno reazočarani Dušan Borković koji se se posle četiri trkačka vikenda nalazi na deobi šestog mesta u generalnom plasmanu sa 53 osvojena boda.

Naredni trkački vikend u Svetskom TCR šamopionatu vozi se 10. i 11. juna na stazi Salcburgring u Austriji.

(Foto: Dušan Borković, PR Team)


tagovi

Dušan BrkovićMoncaTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara