Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Cupara: Ne mogu da objasnim koliko sam srećan što sam opet u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 11:47

Golman Vesprema biće stub Orlova u predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine

Posle pauze zbog povrede i propuštanje dvomeča sa Norveškom prošlog meseca, u tabor Orlova se vraća Vladimir Cupara. U mečevima sa Finskom u četvrtak i Slovačkom u nedelju, golman Vesprema biće stub na golu. Nema Dejana Milosavljeva zbog povrede, a umesto njega je pozvan Milan Bomaštar.

Sportista koji se prema svom telu ophodi pedantno kao prema glavnom alatu za rad, koji je jedan od najvećih radnika među golmanima, samo dva dana posle operacije šake trenirao je u teretani sa koncima u ruci, a u Novom Sadu bio prvi da sleti na teren i čestita Borzašu pobedonosni pogodak.

Izabrane vesti

Osećam se fantastično. Ne mogu da objasnim koliko sam srećan što sam ponovo sa ekipom. Bilo mi je lepo da gledam uspehe i ekipe i pobedu protiv Norveške, ali mi je sa druge strane bilo i teško što nisam bio na terenu sa njima”, započinje stameni golman.

Iako revanš nije bio najsjajniji, postoji kontinuitet dobrih rezultata. Za to je važno što su svi na ovo okupljanje stigli zdravi i u sjajnoj formi.

Šaka je odlično, nemam bolova, posle dve nedelje sam bio na terenu iako su prognoze bile da me neće biti od četiri do šest nedelja. Nosim bandažu i zaštitu više psihe radi, ali dobro se osećam”.

Po povratku, Vladimir Cupara sa mađarskim Vespremom podigao je trofej pobedniku Kupa.

Igramo dobro, ali tek nam predstoji kruna ova sezone. Prvo četvrtfinale Lige šampiona protiv Kjelcea, posle nas očekuje finale lige protiv Segedina. Biće to lep, ali težak finiš ove sezone”.

Četvrtak, 18.00: (16,0) Finska (20,0) Srbija (1,03)

Mađarska će biti dom porodici Cupara još godinu dana posle čega sledi selidba u još jednu komšijsku državu – Rumuniju.

Od 2024. braniću gol Dinama iz Bukurešta što očekujem da će biti veliko osveženje za mene. Lepo mi je u Vespremu, osećam se kao kod kuće, dugo sam tu, navijači su fantastični, vole me tamo, volim i ja sve te sjajne ljude u klubu. Međutim, potreban mi je izazov, veća odgovornost, nalazim se u odličnim golmanskim godinama kada treba da budem na golu svih 60 minuta”.

Supruga Ana igra izuzetno važnu ulogu u sjajnim rukometnim izdanjima i izuzetno pozitivnoj energiji koja krasi jednog od najboljih srpskih golmana o čemu sa osmehom priča.

Toliko je bitan faktor da čekam trenutak kada će klubovi i njoj ponuditi poseban ugovor za moje partije. Izuzetno sam ispunjen van terena i to se održava na moje igre. Generalno smatram da je to jako važno za vrhunskog sportistu, da kod kuće ima mir i podršku i to savetujem mlađe saigrače”, zaključio je Cupara.



tagovi

Vladimir CuparaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara