Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Cuparina doktorska disertacija, storuki Srbin odveo Dinamo u četvrtfinale Lige Evrope

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 20:33

Rumunski prvak i u revanšu bolji od Silkeborga – 27:24. Reprezentativac naše zemlje imao 22 odbrane, Lazar Kukić pogodio tri puta mrežu Danaca. Odlični i Dejan Milosavljev i Predrag Vejin

Imaće Srbija četvoricu rukometaša u četvrtfinalu Lige Evrope. Mijajlu Marseniću i Dejanu Milosavljevu koji su sa Fukse Berlinom izborili narednu rundu, pridružili su se Lazar Kukić i Vladimir Cupara.

Rumunski prvak Dinamo je u Silkeborg otišao sa samo +3 (37:34), ali je u revanšu pregazio Rasmusa Lauge i drugove – 27:24. Posle prvih 30 minuta je bilo čak 16:8, u jednom trenutku su gosti imali i +10 (13:3). Blistao je Vladimir Cupara, koji je začarao mrežu gostiju u prvom poluvremenu. Posle 20 minuta na semaforu je pisalo neverovatnih 3:13. Srpski reprezentativac u serijama je branio udarce domaćina, nešto slično kao što je ove sezone radio Emil Nilsen iz Barselone.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu, Cupara je imao čak 15 odbrana, odnosno 65 odsto uspešnih intervencija i imao verovatno najbolju partiju u dresu Dinama u koji je stigao prošlog leta iz Vesprema. Odličan je bio i Lazar Kukić. On je na poziciji srednjeg beka diktirao igrom tima Ćavija Paskvala, proigravao pivotmene… Realizatorski na crti je raspoložen bio robusni Mađar Mikloš Rosta. Nije imao dan Luka Cindrić, samo dva gola iz sedam pokušaja.

Sreda, 20.45: (1,25) Monpelje (10,0) Zagreb (4,90)

Već u prvoj trećini meča je blo jasno da će Dinamo da se plasira u četvrtfinale. Do kraja meča su se trgli rukometaši Silkeborga. Golom prve zvezde tima Rasmusa Laugea je rival Vojvodine u prvoj fazi u 46. minutu prišao na samo -3 (16:19), ali nova pobeda rumunskog šampiona nije dolazila u pitanje.

Cupara je meč završio sa 22 odbrane, odnosno procentom od blizu 50 odsto (47,83). Sjajna partija nekadašnjeg golmana Crvene zvezde, Ademar Leona, Kjelcea i Vesrema hrabri selektora Borisa Rojevića pred baraž za Svetsko prvenstvo sa Španijom narednog meseca. Sva četvorica kandidata za dres Orlova, Dejan Miosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomašatar i Andrej Trnavac, su u formi.

Ukrajinac Andrij Akimenko se raspucao u finišu, sa sedam golova je bio najefikasniji igrač meča. Mikloš Rosta je pogodio šest puta, a Havijer Umet četiri puta. Lazar Kukić je postigao tri pogotka iz šest pokušaja. I na drugoj strani je blistao golman. Mikel Lekvist je sakupio 18 odbrana. Ludvik Halbek je postigao šest golova, a Rasmus Lauge četiri iz devet pokušaja.

Dinamo će u borbi za završni turnir Lige Evrope u Hamburgu da igra sa još jednim danskim timom, a to je Skjern.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Savehof je napravio iznenađenje eliminacijom Hanovera. U Nemačkoj je bilo četiri razlike za sedmoplasirani tim Bundelsige, ali Šveđani su u revanšu odigrali kao u transu i dobili sa 34:25. Feliks Meler I Gustaf Vedberg su postigli po sedam golova za tim koji s klupe predvodi Mikel Apelgren, od naredne sezone strateg PIK Segeda. Belorus Uladislau Kuleš sa šest pogodaka je bio najbolji kod gostiju.

Fukse je lako u revanšu dobio Kadeten sa 34:28 i izborio dvomeč sa Nantom za plasman na F4 u Hamburgu. Dejan Milosavljev je imao 11 odbrana, a Mijajlo Marsenić je dao jedan gol za lidera Bundeslige.

Rajn Nekar Leven je i u revanšu pobedio Nekse Veselina Vujovića sa 31:29. Srpski reprezentativac Predrag Vejin je dao sedam golova za tim iza Našica.

PAROVI ČETVRTFINALA

Nant - Fukse Berlin

Skjern - Dinamo Bukurešt

Sporting Lisabon - Rajn Nekar Leven

Flensburg - Savehof

LIGA EVROPE – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Silkeborg – Dinamo Bukurešt 24:27 (8:16), prvi meč: 34:37

Savehof – Hanover 34:25 (18:14), prvi meč: 30:34

Fukse Berlin – Kadeten Šafhauzen 34:28 (18:11), prvi meč: 32:28

Rajn Nekar Leven – Nekse 31:29 (16:16), prvi meč: 24:19



tagovi

Rukometna Liga EvropeVladimir CuparaLazar KukićRK Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara