Parapunov u napadu protiv Partizana (©MN Press)
Parapunov u napadu protiv Partizana (©MN Press)

Derbi u Masteru: Vojvodina zna da je prva, Partizan joj trn u oku

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 09:40

Odbojkaši novosadskog i beogradskog kluba sastaju se od 17 časova

Za odbojkaše Vojvodine sve je već rešeno, iako imaju još dva kola do kraja ligaškog dela. Novosađani su sigurno prvi i sa te pozicije će čekati rivala u plej-ofu, ali imaće veliki motiv da zabeleže trijumfe i u preostalim utakmicama. Posebno protiv današnjeg rivala, za kog može da se kaže da im je trn u oku. Reč je naravno o beogradskom Partizanu. Crno-beli su im pred nosom uzeli Superkup, isto su ponovili i u Kupu, pa je želja za revanšom kod Boškanovih momaka sigurno ogromna.

Derbi 21. kola Superlige igra se danas od 17 časova u dvorani Master. Crno-belima bi što se tabele tiče više značila pobeda, jer drugo mesto na kome se trenutno nalaze nisu još obezbedili.

Izabrane vesti

Vojvodina na vrhu ima skor 18-2, uz 53 osvojena. Partizan je ispod sa 15 pobeda i pet poraza, a onda sledi Radnički koji je ostvario učinak 14-6. Ukoliko crno-beli posustanu protiv Vojvodine ili u duelu sa večitim rivalom u poslednjem kolu, otvoriće se šansa Kragujevčanima da skoče na tabeli.

Novosađani će i na današnjem meču, kao i na prethodnom, biti oslabljeni jer neće moći da računaju na prvog dizača Maksima Buculjevića. U postavi će mesto zauzeti momak od 17 godina Matija Milanović.

I on je svestan šta čeka njegovu ekipu, bez obzira na trenutni plasman na tabeli.

"Nismo samo Kup izgubili od Partizana, nego i Superkup, zato svi mnogo želimo da pokažemo pravo lice i pobedimo ovog vikenda. Iskreno se nadamo da će ova dva tima snage odmeriti i u plej-ofu, što bi bila još jedna prilika da pokažemo koliko zaista možemo", rekao je za klupski sajt Matija Milanović.

Priliku je mladi dizač dobio gotovo preko noći, teško da je tome mogao da se nada u ovom trenutku...

"Desio nam se peh sa Maksimom, a kasnije smo saznali i da je ta povreda teže prirode. Trener Boškan mi je tada rekao da na to gledam kao da sam se za to spremao cele sezone i da igram opušteno. Bilo je treme protiv Novog Sada, ipak je to bio moj debi. Pre toga sam ulazio da serviram i možda samo na nekoliko poena. Sigurno set i po sam bio stegnut, bojao sam da ne pogrešim, a opet hteo da opravdam poverenje i da treneru pokažem da može verovati u mene. Moram reći da su me svi lepo prihvatili još kad sam ušao u prvi tim. Posebno sada mi pomažu, imam veliku podršku od igrača, trenera i svih u stručnom štabu i onda je sve lakše. A što se tiče Partizana, to je novi izazov za mene. Siguran sam da svi jedva čekamo meč. Bez obzira na situaciju, rezultatski značaj i sve ostalo, duel ova dva tima je uvek pravi derbi i jedina želja je pobeda", podvukao je Milanović.

Drugi meč dana u muškoj konkurenciji odigraće Radnički i Mladi radnik. U nedelju je na programu samo još utakmica Karađorđe - Spartak Subotica.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

21. kolo

Četvrtak

Novi Sad - Crvena zvezda 3:2

Petak

Spartak Ljig - Ribnica 0:3

Takovo - Jedinstvo 3:1

Subota

18.00: Partizan - Vojvodina

19.00: Radnički - Mladi radnik

Nedelja

18.00: Karađorđe - Spartak Subotica

22. kolo

Jedinstvo Stara Pazova - Novi Sad

Crvena zvezda - Partizan

Vojvodina - Karađorđe

Spartak Subotica - Spartak Ljig

Ribnica - Radnički

Mladi radnik - Takovo

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

21. kolo

Petak

Crvena zvezda - TENT 3:0

Spartak Subotica - Partizan 3:1

Subota

18.00: Ub - Novi Sad

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Omladinac

19.00: Srem - Inđija

19.00: Železničar - As Batajnica

22. kolo

Novi Sad - Jedinstvo Stara Pazova

Omladinac - Srem

Inđija - Spartak

Partizan - Železničar

As Batajnica - Crvena zvezda

TENT - Ub




tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK VojvodinaOK PartizanSlobodan BoškanBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara