Kejs Kinam (©AFP)
Kejs Kinam (©AFP)

Desetkovani Klivlend: Braunsi bez Mejfilda i tandema raning bekova

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 00:09

NFL šampionat: Braunsi oslabljeni protiv Denver Bronkosa u prvom meču sedmog kola

Braunsi su u problemu. Imaju dva vezana poraza, od Los Anđeles Čardžersa i Arizone, a pred meč sa Denverom noćas (02.20) u prvom duelu sedmog kola NFL šampionatu ostali su bez nosilaca igre u napadu.

Startni kvoterbek Bejker Mejfild ima povredu ramena koja nije teže prirode, ali neće igrati protiv tima iz Kolorada. Menjaće ga pomalo zaboravljeni veteran Kejs Kinam. On je promenio veliki broj franšiza, a najbolje partije u karijeri pružao je pre četiri godine u Minesoti koju je odveo do finala Nacionalne fudbalske konferencije (NFC). Posle toga nije se snašao kao startni kvoterbek Denvera. Sada će igrati protiv bivšeg tima i pokušaće da dokaže da može da odvede tim iz Ohaja do pobede.

Izabrane vesti

02.20: (1,80) Klivlend Brauns (13,0) Denver Bronkos (2,20)

Mejfild je imao 51 uzastopnu utakmicu kao starter u dresu Braunsa, a sada će taj niz da bude prekinut.

"Kejs Kinam će biti naš starter protiv Denvera i imamo poverenje u njega. Bejker se borio, hteo je da igra, ali nismo ga mogli da ga spremimo za ovu nedelju u kojem imamo manje odmora“, rekao je trener Klivlenda Kevin Stefanski.

________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

_________________________

Ovo će biti prvi start Kinama posle dve godine kada je branio boje Vašingtona. Veći hendikep za ekipu iz Ohaje je odsustvo raning bekova, najboljeg tandema u ligi – Nika Čaba i Karima Hanta. Roviti su i risiver Odel Bekam i defanzivni end Džedevajn Klauni, ali se očekuje da obojica budu u timu. Takođe, u ekipu bi mogao da se vrati prvi risiver tima Džarvis Lendri.

Denver je startovao sa tri pobede, ali je posle toga u velikoj krizi, vezao je tri poraza. Startni kvoterbek Bronkosa Tedi Bridžvoter opet se povredio u meču sa Las Vegasom protekle nedelje, ali će predvoditi tim iz Kolorada u Ohaju. Za oba tima novi poraz mogao bi da znači i oproštaj od plej-ofa.

Klivlend je bolja ekipa, ali sa ovako oslabljenim rosterom biće problem za Braunse koji igraju u jednoj od najjačih divizija u ligi, Severu AFC-a gde Baltimor ima skor 5-1, Sinsinati 4-2, a Klivlend i Pitsburg po 3-3.


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalKlivlend BraunsDenver Bronkos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara