Kadetkinje Beograda (©OSS)
Kadetkinje Beograda (©OSS)

Devojčice iz Beograda i dečaci iz Novog Sada najbolji na "Majskom turniru"

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 20:59

Veliko međunarodno takmičenje završeno danas u prestonici

U dvorani USC „Voždovac“ na Banjici, u Beogradu, svečanom dodelom medalja, pehara i priznanja završen je međunarodni, 59. „Majski turnir“ – Trofeja Beograda 2024. u organizaciji Odbojkaškog saveza Beograda, pod Pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Titule pobednika su osvojile pionirke i kadetkinje Beograda, kao i pioniri i kadeti Novog Sada.

U konkurenciji pionirki (do 15 godina, 2009. i mlađe) medalje su dobili Beograd, Stara Pazova i Čačak. Lara Vučurević (Beograd) je najbolja igračica (MVP), Đurđa Vujičić (Čačak) je najbolji bloker, Teodora Nikolić (Beograd) je najbolji libero, a Mia Soleša (Stara Pazova) najbolji dizač.

Izabrane vesti

Specijalni nagradu „Ljubomir Šilja Aćimović“ za najboljeg trenera dobio je Nikola Milanović (Beograd).

U konkurenciji pionira (do 16 godina, 2008. i mlađi) medalje su osvojili Novi Sad, Mislinja (Slovenija) i Topola. Stefan Popić (Novi Sad) je najbolji igrač (MVP) turnira, Kosta Matić (Topola) najbolji bloker, Voranc Čas (Mislinja) je najbolji libero, a Roman Gegić (Novi Sad) najbolji dizač.

Specijalni nagradu "Ljubomir Šilja Aćimović" za najboljeg trenera dobio je Marko Holik (Novi Sad).

U konkurenciji kadetkinja (do 17 godina, 2007. i mlađe) medalje su dobili Beograd, Novi Sad i Ub. Milana Stanković (Beograd) je najbolja igračica (MVP) turnira, Lana Rajkov (Novi Sad) je najbolji bloker, Dunja Stojanović (Beograd) je najbolji libero, a Maša Vrcelj (Beograd) najbolji dizač.

Specijalni nagradu „Ljubomir Šilja Aćimović“ za najboljeg trenera dobio je Marko Stojanović (Beograd).

U konkurenciji kadeta (do 18 godina, 2006. i mlađi) medalje su osvojili Novi Sad, Beograd i Požarevac. Vuk Kulpinac (Novi Sad) je proglašen za najboljeg igrača (MVP) turnira, Andrej Aleksić (Novi Sad) je najbolji bloker, Bogdan Tomašević (Beograd) najbolji libero, a Stefan Marić (Novi Sad) najbolji dizač.

Specijalni nagradu "Ljubomir Šilja Aćimović" za najboljeg trenera dobio je Strahinja Kozić (Novi Sad).

Tradicionalni, međunarodni „Majski turnir“ ove godine je okupio 40 ekipa u 4 kategorije iz sedam zemalja: Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije. Utakmice su igrane u dvorani USC "Voždovac" na Banjici, dvorani "Žarkovo", sali Fakuleta sporta i fizičkog vaspitanja i sali Četvrte beogradske gimanzije.



tagovi

odbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara