""
""

DOČEK! Srbija se poklonila herojima iz Rija (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.16. | 20:26

Veliki broj navijača okupio se u centru Beograda

Više od 20.000 ljudi dočekalo je danas u Beogradu osvajače medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru uz povike "šampioni", dok su im sportisti zahvalili na velikoj podršci.

Izabrane vesti

Prisutni na platou ispred Skupštine Srbije su uzvikivali "Srbija", dok su najveće ovacije dobili vaterpolisti, kojima je publika skandirala "Osvojili ste sve". Sportisti i okupljeni su po završetku pojedinačnog predstavljanja otpevali himnu Srbije.

Prva je mikrofon uzela selektor košarkašica Marina Maljković.
“Voljena Srbijo, voljeni Beograde. Narode moj. Bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi. Ona jedna lekovita misao kod najbolnijeg poraza. Najveća radosta veseliti se sa vama. Živela Srbija!"

Kapiten košarkašica Milica Dabović zahvalila se navijačima što su bili "vetar u leđa". Potom je cela ekipa zajedno otpevala Marš na Drinu.

Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević bio je kratak.
"Pre 12 godina sam bio u "njihovim patikaama", a sada sam ovde ispred njih i ponosan sam sto iza mene stoje ovakvi sampioni. Veliko hvala eliti srpskog sporta koja igra za mladu elitu Srbije", rekao je Ðorđević.

Zlatni rvač Davor Štefanek podsetio je na obećanje koje dao pre dve godine na istom mestu.
"To je drugi put da sam ovako dočekan, 2014. bio sam ovde sa strelcima i košarkašima. Obećao sam nešto: Vidimo se posle Rija. Ja sam svoj deo ispunio, a i vi. Čestitam svim srpskim sportistima. Vidimo se u Tokiju! Živela Srbija!"

Živko Gocić obratio se u ime olimpijskih šampiona, vaterpolista Srbije.
"Budite ponosni na ove što stoje na ovoj bini. Najponosniji sam što mogu da budem kapiten ove reprezentacije i deo ovog tima"

Nakon toga, sa razglasa je puštena i pesma hip-hop benda THC "Igraj i pobedi", a zatim je, kao i pre početka, intonirana himna Srbije.

Bronzana atletičarka Ivana Španović bila je opravdana odsutna zbog obaveza u Dijamantskoj ligi, pa su prve velike aplauze dobile bronzane košarkašice.

Junaci iz Brazila stigli su u Beograd u popodnevnim časovima gde im je ma aerodromu “Nikola Tesla” priređen veličanstven doček.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaRio 2016Olimpijske Igre 2016OI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara