Marko Podraščanin (©CEV)
Marko Podraščanin (©CEV)

Emotivno veče za bivšeg kapitena, pobedničko za novog vođu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 23:35

Kazijski na lep način dočekan u Trentu, ali do trijumfa protiv Marka Podraščanina i ostalih bivših saigrača nije mogao

Posebno veče u Trentu, a u centru pažnje bio je bivši kapiten ekipe Matej Kazijski. Prvi put od osvajanja petog skudeta u dresu Trentina bugarski odbojkaš je došao u ovu dvoranu.

On je prošlog leta napustio klub posle osvajanja šampionske titule i prešao u Milano. Sada se vratio kao protivnički igrač, ali je sasvim jasno da će ga navijači uvek voleti. Orilo se halom: Matej Kazijski, Matej Kazijski...

Izabrane vesti

Klub mu je poklonio dres, koji će u februaru biti zvanično podignut u dvorani. Niko više neće nositi opremu sa brojem jedan, koju je Kazijski oblačio na 433 utakmice.

"Čestitam bratko, svaka čast, ovo je veliki dan za tebe, tvoju porodicu i ceo Trento. Veoma sam srećan što sam imao priliku da igram sa tobom. Veliki si igrač, još veći čovek i pravi primer kako treba da se ponaša jedan sportista na terenu i van njega", napisao je Podraščanin na društvenim mrežama posle utakmice i okačio fotografiju sa velikim prijateljem.

Trentino je na ovom susretu zabeležio maksimalnu pobedu - 3:0 (25:21, 25:19, 25:21). Najefikasniji na meču bio je Alesandro Mikjeleto sa 16 poena. Kamil Rihlicki je upisao 12, Danijele Lavija devet, a Jan Kozamernik sedam.

Srpski odbojkaš koji je upravo od Kazijskog preuzeo kapitensku traku završio je utakmicu sa šest poena - napad 5-4, jedan blok i jedan as.

Trentino se sa ovom pobedom učvrstio na prvoj poziciji sa skorom 15-1.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠE

16. kolo

Ćisterna - Pjaćenca 3:1

Monca - Verona 2:3

Peruđa - Taranto 3:0

Saturnija - Lube 2:3

Trentino - Milano 3:0



tagovi

Marko PodraščaninTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara