""
""

Espargarova dijagnoza: Stavite „apriliju“ pod hitno na dijetu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.11.16. | 15:41

Španac posle trasfera iz Suzukija nije zadovoljan motociklom koji mu nudi Aprilija. On ga smatra preteškim i presporim u krivinama

Ekipa Aprilije je znala da se njihov motocikl neće svideti Alešu Espargaru ukoliko on po njegovom mišljenju bude pretežak. Tako je i bilo! Olakšavali su inženjeri famoznu „apriliju“, ali to izgleda da nije dovoljno za Španca.
“Potrebno je da popravimo još neke stvari. Hoću je da motor stavimo na rigoroznu dijetu. Jednostavno, on mora da izgubi nekoliko kilograma. To će mi puno pomoći, naročito u smislu pokretljivosti. Neophodno je da motor postiže obrtni momenat mnogo ranije. On je na pravcima brz, ali u krivinama snaga mu do izražaja dolazi prekasno“, priča Espargaro otvoreno o zadatcima koje postavlja pred tehničko osoblje Aprilije.

Izabrane vesti

Za efikasan tretman „mršavljenja“ pred ekipom Aprilije nema previše vremena. Poslednji rok je 30. januar za kada su zakazana predsezonska testiranja na Sepangu u Maleziji. Espargaru se neće svideti ako ga inženjeri do tada ne zadovolje valjanom formom motocikla.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Moto gpEspargaroAprilija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara