""
""

Espargarove moto - emocije: Suzuki se poštuje, Aprilija se nameće!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.02.17. | 10:45

Samopouzdanje koje Aleišu Espargaru pruža Aprilijina Moto GP zver daje nadu da će prošlogodišnja zvezda padalica postati jak rival u borbi za bodove

Aprilijina GP filozofija konstrukcije “rs-gp” motocikla potpuno je prijala Aleišu Espargaru. On tvrdi da mu je italijanska dinamika prednjeg ogibljenja lega budući da je ekvivalentna Suzukijevoj konstrukciji. Tako bar kaže motociklista koji je test na Sepangu apsolvirao kao 13, a na Filip Ajlendu kao 10. u GP poretku.

Izabrane vesti

“Za mene je prednji točak Aprilijne konstrukcije potpuno dobro izbalansiran, jer me podseća na Suzuki. Mogu da prilazim krivinama sa jakim kočenjem. Motor je tada prilično stabilan. Prošle godine je to bio moj hendikep. Nije bilo moguće osloniti se na prednji točak motocikla. Stalno sam doživljavao padove”, tvrdi Espargaro, a onda se poklonički obraća Apriliji, odnosno inženjerima koji su uspeli da ga učine zadovoljnim.

“Sa Aprilijom mogu da idem brže, ali još uvek nisam otkrio granice kočenja pri dolasku u krivinu. Karakter ovog motora nije tako lak za razumevanje u poređenju sa Suzukijem. Deluje pomalo teško u promeni pravca, ali je veoma stabilan. Dakle, to je više fizička spremnost, jer moram više da radim na svom telu i motoru. Stabilnost je zaista pozitivna, a to je upravo ono što me je mučilo”, zaključio je Aleiš Espargaro koji će sudeći po prvim krugovima u ovoj sezoni od zvezde padalice postati stalni takmac kolegama u borbi za plasman.

(Foto: Action Images)


tagovi

Aleiš EspargaroAprilijaSuzuki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara