""
""

Ferari tipuje - visok presing za pad Hamiltona

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.17. | 09:49

„Cilj je da od starta pritisnemo Luisa“, kaže Sebastijan Fetel, a pridužuje mu se Kimi Rajkonen

Za dvojac Ferarija nema sumnje da Mercedes AMG Petronasov branilac pol - pozicije na Silvertounu, Luis Hamiton može pasti.
„Uvek postoji šansa, pa ćemo videti. Cilj je da od starta pritisnemo Hamiltona. On je do sada imao jako dobar vikend, ali mislim da smo i mi imali pozitivan dan. U mom poslednjem krugu, gume mi nisu bile na optimalnoj temperaturi. Ekipa nije videla da sam se našao u gužvi na stazi. Znam da nije idealno, ali ovo je solidan rezultat. Ono što je bitno je da je bolid zaista dobar. Napravili smo korak napred preko noći“, zaključio je Sebastijan Fetel, a optimista je i Kimi Rajkonen. Luisu Hamiltonu neće biti lako da izdrži pritisak dva Ferarijeva “SF 70 H” bolida koja će mu duvati za vrat. Od pomoći mu neće biti ni timski kolega, Valteri Botas koji će startovati sa devete pozicije iako je ostvario četvrto kvalifikaciono vreme. Razlog je zamena menjača, a setimo se i da su Skuderijini bolidi izuzetno brzi na stazama kao što je britanska. Leže im brze krivine, a Hamilton je sam protiv dvojice iskusnih…
“Ne znam koliko smo mi tačno bili daleko od pol pozicije… Svakako možemo da zaključimo gde smo gubili najviše vremena. Imamo stvarno dobar bolid. Očigledno nije dovoljno brz u kvalifikacijama, ali mislim da će u trci biti potpuno drugačija situacija. Sigurno ćemo moći da se borimo za vrh“, zaključio je Kimi Rajkonen i podgrejao navijačke strasti.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijeSilverstounSebastijan FetelMercedes AMG PetronasLuis HamiltonKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara