""
""

Fetel je uskraćen za objašnjenje... Nemaju pojma zašto mu je pukla guma!

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.07.17. | 10:10

Zna se samo da je Pirelijev pneumatik lagano gubio pritisak, pa pukao ostavivši Ferari i Nemca na cedilu

Sebastijanu Fetelu i Skuderija Ferariju, Pireli ne može da pomogne. Naime, istraga je zapela, pa inženjeri gumarskog giganta ne znaju da im objasne zbog čega pneumatik „SF 70 H“ bolida nije izdržao do kraja trke na Silverstunu. Međutim, Pireli se još uvek bavi gumama Kimija Rajkonena. I tu se traži uzrok defekta.
Oštećenja na pneumatiku Kimmija Rajkonena još uvijek ne pokazuju šta se zapravo dogodilo. U Pirellijevim laboratorijima još uvek se vrše testiranja i analize. Treba nam još koji dan da dođemo do definitivnog zaključka”, poruka je zvaničnog dobavljača guma, po pitanju veoma ozbiljnih primedbi Ferarija na kvalitet pneumatika koji su isporučeni za njihov tim.

Izabrane vesti

Setimo se da je Sebastijan Fetel nevolju iskusio svega dva kruga pre završetka trke. Problem je nastao na prednjem levom točku koji je prethodno ostao bez pritiska, a bolid, razume se na felni. Nemac se ipak nekako dovukao do boksa, zamenio set guma, ali je već bilo kasno. Kroz cilj je prošao sedmi. Trenutno se jedino zna da je problematični pneumatik lagano gubio pritisak, sve dok nije došlo do potpunog defekta. Kimi Rajkonen je iskusio sličnan problem samo koji krug ranije.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFormula 1Kimi RaikonenPireliSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara