Fetel iz inata na VN Meksika stoji na repu Hamiltonovoj petoj tituli

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.10.18. | 11:14

Sebastijanov rekord piste u Meksiko Sitiju najverovatnije pada… Mercedes i FIA ponovo koketiraju sa točkovima na granici regularnosti, što podgreva tenzije između crvene i srebrne ekipe pred nedeljnu trku

Čaka nas VN Meksika, a pred nju, tačnije uoči trke koja startuje u nedelju u 20.10 časova, treba se pozabaviti bet putokazima, odnosno rešiti misteriju Mercedesovog pada u Teksasu, a zatim i Ferarijevog blic povratka na veliku scenu. Istina, nema smisla govoriti o nekoj oštroj borbi za titulu, jer sviđalo se to kome ili ne, Luis Hamilton je na milimetar, tačnije na samo pet bodova razlike od definitivne overe petog naslova šampiona, s trenutnom razlikom od čak 70 bodova u odnosu na Sebastijana Fetela.

Kao prvo, može li se ponoviti situacija po pitanju konkurentnosti crvene i srebrne ekipe od pre nedelju dana? Naime, posle VN SAD, mnogi svetski mediji su se zapitali da li je “ledeni” Kimi Rajkonen zamrzao Hamiltonovu nameru da pobedi tako što se Ferari opravdano žalio na dizajn Mercedesovih zadnjih točkova? Kobna po Britanca prošle nedelje bila je bojazan tima da će FIA kazniti Mercedes AMG Petronas, zbog čega je naređeno munjevito zatvaranje otvora koji su hladili zadnje pneumatike... Stvar je svakako kompleksnija nego što se čini, možda i na ivici regularnosti, pa ovoga puta uoči popunjavanja tiketa naglašavamo da se ekipa inženjera iz Štutgarta opustila, pa su za VN Meksika ponovo otvoreni sporni otvori. Stručnjaci ih porede s Red Bulovim idejama iz 2012. godine, od kojih su problemi i počeli, a nama ostaje samo da konstatujemo da će srebrni opet biti u elementu, odnosno da treba razmišljati o sigurnom podijumu makar za Luisa Hamiltona.  

Izabrane vesti

POBEDNIK TRKE

POBEDNIK   1.-3. MESTO 1.-6. MESTO

L. Hamilton    (2,80), (1,30), (1,16)
S. Fetel           (2,60), (1,25), (1,14)
M. Verstapen  (4,50), (1,70), (1,28)
K. Rajkonen   (11,00), (2,20), (1,25)
V. Botas          (17,0), (3,00), (1,25)

Sve kvote za plasman na trci pogledajte OVDE

SLOBODNA IGRA - NAJBRŽI KRUG

Ako ste mislili da nas u MOZZART svetu brzine zanimaju samo pobednici trke, na pogrešnom ste putu. Bet putokaz zato okrećemo ka slobodnim igrama, odnosno kombinacijama za sve moguće varijante koje se mogu desiti u toku same VN Mesksika. Kao prvo, da rešimo ko bi mogao da vozi najbrži krug, odnosno može li da padne prošlogodišnji rekord staze koji iznosi 1:16.488 sekundi koje je izvezao Sebastijan Fetel?

Tehnički opravdan odgovor glasi da može! Naime, Pireli je za Meksiko nakon Monaka, Kanade, Rusije i Singapura odabrao najmekšu gumu, koja je prilagođenija pisti nego prošlogodišnja. Uz to, u obzir treba uzeti i evoluciju bolida koja sveukupno povlači veoma izvesno obaranje rekorda kruga. Naravno, glavni favoriti za ovakav podvig su Fetel s trenutnom kvotom 3,50, i Luis Hamilton koji vredi 3,80.

SLOBODNA IGRA - NAJBRŽI KRUG

D. Rikardo - 5,00
M. Verstapen - 5,00
S. Fetel - 3,50
K. Raikonen 9,00
L. Hamilton - 3,80
V. Botas – 9,00
F. Alonso - 100,0

Sve kvote za najbrži krug na trci, pogledajte OVDE

KVOTE NA TIMSKE FAVORITE

Mercedes -2,35
Ferari - 2,25
Red Bul - 3,80

* Kvote na ostale ekipe trenutno iznose preko 500…

POL – POZICIJA

Prošle sezone pol - pozicija u Meksiku pripala je Sebastijanu Fetelu, dok je godinu dana ranije na istoj poziciji bio Luis Hamilton. Što se tiče pobednika vredi reći da je Maks Verstapen slavio 2017. godine, što će zbog zagrižene bitke između italijanskog tima i godinama dominatne ekipe Mercedesa ovoga puta biti jako teško ponoviti. Naravno sve ovo važi za miran tok trke, koji trenutno niko ne može da garantuje.

Verujemo da će biti jako uzbudljivo, što garantuje staza u Meksiko Sitiju dugačka 4,304 kilometra, odnosno 71 krug u kojima zaista treba uživati, ali pre svega tipovati na svog pobednika, vozača koji će završiti trku, odnosno bilo koju moguću kobinaciju koju nam donaose MOZZART slobodne igre.

Satnica- VN Meksika

Prvi trening – petak u 17:00
Drugi trening – petak u 22:30
Treći trening – subota u 17.00
Kvalifikacije – subota u 20:00
Trka – nedelja u 20:10

* Kvote će biti izmenjene nakon zvaničnih kvalifakacionih vožnji

FOTO: Reuters/F1 Printscreen


tagovi

MeksikoFormula 1Luis HamiltonSebastijan Fetelbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara