©AFP
©AFP

Fetel na prekretnici: Il’ mečka, il’ ništa

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 12:32

Četvorostruki šampion F1 pred dilemom

Sebastijan Fetel po završetku sezone koja još nije ni počela neće biti više vozač Ferarija. Vest više ili manje neočekivana objavljena pre 10-ak dana najavila je velike potrese u Formuli 1, ali pre svega u gigantu iz Maranela. Možda ipak najveći potres doživeo je upravo nemački as.

Četvorostruki šampion najbržeg cirkusa ostaće upamćen u istoriji najpopularnijeg tima kao veliki promašaj. Dvostruki vicešampion za volanom Ferarija nije ispunio očekivanja, a bogami nije se ni isplatio za 40+ miliona evra godišnje zarade, te se samo čekalo kada će mu lideti leđa.

Izabrane vesti

Navijači su odahnuli pošto ne žele više da ga gledaju kako otaljava trku za trkom dok njegov mladi kolega Šarl Lekler daje i dušu i krv za uspeh - i uspeva mu. Takav, penzionerski stav doneo mu je samo prezir sa tribina i foruma.

A mogao bi da mu donese i neprilike prilikom eventualnog traženja angažmana. Jer, pitanje je koliki i kakav ugovor uopšte može da ga zainteresuje, sada kada je "pukao brod" i da li uopšte neko želi da ga vidi u svom bolidu. Jednostavno, omn više ni izdaleka ne pripada eliti, i možda je vreme da sa 32 godine potraži mesto pod suncem van Formule 1.

Meklaren ima pun roster nakon potpisivanja sa Danijelom Rikardom, mesto u Feraiju je popunio Karlos Sainc mlađi, u Red Bulu sa kojim je uzeo sve njihove i svoje titule nisu zainteresovani za njegove usluge... U suštini jedini veliki tim koji bi mogao da mu pruži drugu šansu od 2021. je Mercedes. Naime, oba vozača Srebrnih strela, Luis Hamilton i Valeteri Botas na kraju sezone imaju odrešene ruke pošto im ugovori traju do tada. A i Mercedes da dovede koga hoće. Uparivanje Hamiltona sa Fetetom bi zaista bilo nešto posebno, ali je šef tima Toto Vulf odmah istakao da je njihvo prioritet da zadrže dosadašnju postavu sa kojom dominiraju već godinama.

"Rekao sam mu da je najbolje da ide dalje. Nema za njega ni mesta, ni posla, ni strpljenja u Formuli 1. U odličnoj je finasijskoj situaciji i jedino što bi moglo da ga privuče je pobednički tim" izjavio je njegov menadžer Helmut Marko.

Fetel je na prekretnici i ako sezona uskoro počne imaće priliku da svima zapuši usta i pokaže da nije izgubio trkački žar. Ako ništa, bar da se dostojanstveno oprosti od Formule 1.


tagovi

Sebastija FetelFerari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara