Formula Šarla Leklera (©Reuters)
Formula Šarla Leklera (©Reuters)

Frustrirani Lekler vrištao od besa, Verstapen sve bliži odbrani titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 17:12

Frnacuz treći put ove sezone nije završio trku zbog kvara Ferarijevog bolida

Ima još dosta do kraja, trka u Francuskoj bila 12. u sezoni, ali deluje da Maks Verstapen sigurno vozi ka odbrani titule u šampionatu Formule 1. Vozač Red Bula uposao je sedmu pobedu ove sezone i uvećao razliku u odnosu na drugoplasiranog Šarla Leklera iz Ferarija u generalnom plasmanu. Ona je sada 63 boda, a velikim delom zbog Ferarijevih problema sa bolidom francuskog vozača.

Današnja trka bila je treća koju Lekler nije završio ove sezone. Već u 17. krugu zbog problema sa gasom morao je van staze. Bio je u tom trenutku prvi, pošto je iskoristio pol poziciju nakon odlično voženih kvalifikacija u subotu. Sigurno je vozio Ferarijev vozač, ali su ga tehnički problemi još jednom sprečili da se nađe na podijumu.

Izabrane vesti

Frustriran zbog toga, vriskom je poručio svom timu konstruktora da je izuzetno besan zbog svega što mu se dešava ove sezone.

Odustajanje Francuza iskoristio je Verstapen da rutinski upiše još jednu pobedu. Iza njega kroz cilj je, u svojoj jubilarnoj 300. trci, prošao Luis Hamilton u Mercedesu, dok je treći bio njegov timski kolega Džordž Rasel.

Trka na stazi Pol Rikar nedaleko od Marselja bila je osma ove sezone koju je Ferari počeo s prvog mesta (sedam puta Lekler, jednom Karlos Sainc), međutim, niti njihovi vozači vode u generalnom plasmanu, niti je tim prvi na tabeli konstruktora. Sainc je u Francuskoj bio peti, a ukupno je deset trka pre kraja sezone na četvrtoj poziciji.

Verstapen vodi sa 233 boda, Lekler ima 170, Peres 163, Sainc 144...


tagovi

Šarl LeklerFerariFormula 1Maks VerstapenMaks Ferstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara