Nikola Grbić (©CEV)
Nikola Grbić (©CEV)

Grbićevi momci za 61 minut slavili protiv Crne Gore, samo se Minić nadigravao sa vicešampionima sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 19:10

Poljaci lako došli do pete pobede u grupnoj fazi Evropskog prvenstva

Celu grupnu fazu odbojkaši Poljske su igrali veoma dobro, zabeležili su pet pobeda i izgubili samo jedan set. Jedino im je Holandija napravila nekakve probleme, svi ostali protivnici su počišćeni sa terena.

Za poslednji trijumf u nizu izabranicima Nikole Grbića bio je potreban samo 61 minut. Bili su bolji od reprezentacije Crne Gore veoma ubedljivo - 3:0 (25:14, 25:11, 25:12).

Izabrane vesti

Svetski vicešampioni su ekspresno protrčali kroz ovaj duel, što se vidi i kroz rezultat u setovima. Crnogorci su uspeli da im uzmu 14 poena u prvom činu, 11 u drugom i 12 u trećem.

Jedini koji je donekle uspeo da se nadigrava sa Poljacima je Aleksandar Minić, nekadašnji odbojkaš beogradskog Partizana. On je bio jedini dvocifreni igrač sa 10 poena. Ipak, čak i on je osam puta zaustavljen blokom.

Grbićevi momci su bili bolji u svim elementima - imali su 17 blokova, sedam as servisa, 58 procenata realizacije napada... Nisu imali nijednu grešku na prijemu, u napadu su samo jednom poklonili rivalima poen, a sa servis linije nisu bili precizni osam puta.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Lukaš Kačmarek, koji je zabeležio 12 poena (napad 16-8, tri bloka i jedan as).

U osmini finala Poljska ide na megdan Belgiji, koja će zauzeti četvrto mesto u Grupi A bez obzira na rezultat obračuna poslednjeg kola sa Švajcarskom.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Sreda

GRUPA A

Švajcarska - Belgija U TOKU

21.00: Nemačka - Italija

GRUPA C

Crna Gora - Poljska 0:3

20.00: Severna Makedonija - Češka


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija PoljskeNikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara